kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Google'dan reklamda yeni hizmet

18.07.2007
İnternetin arama devi Google firması, yeni geliştirdiği "Reklam baskı programı" ile ABD'deki 225 gazeteye ilan almaya başladıklarını açıkladı.

Yaptığı çıkışlarla sektöründe öncü hale gelen Google firması, şimdi de ABD genelindeki 225 gazeteye ilan vermeyi elektronik ortama taşıdı. "Reklam baskı" programı ile Amerika'daki yaklaşık 30 milyon gazete okuyucusuna ulaşmayı hedefleyen Google, Kasım ayında başlattığı söz konusu çalışmayı geliştirerek toplam 225 gazeteye ilan almaya başladı.

Aralarında dünyaca ünlü The New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Atlanta Journal-Constitution, Seattle Times ve San Jose Mercury News gibi Amerikan gazetelerinin de bulunduğu 225 gazetenin çoğu ABD'nin en büyük metropolitanlarında yayınlanıyor.

Google'in geliştirdiği reklam satış yazılımı sayesinde bir santimetrekareden tam sayfaya kadar yerel veya ulusal gazetelere ilan verilebiliyor.

"Reklam baskı" programının müdürü Smita Hashim, internet sitelerine reklam verenleri gazete reklamlarına yönlendirmek amacı ile programın oluşturulduğunu belirtti.

Söz konusu program ile ilgili detaylara http://www.google.com/adwords/printads/ adresli web sitesinden ulaşılabileceğini ifade eden Google yetkilileri, reklâm verenlerin programları sayesinde zamandan ve bürokrasiden kurtulacaklarını dile getirdi.

Fiyat aralığı, ulaşılacak okuyucu sayısı, reklamın yayınlanmasının istendiği sayfa ve reklamın çıkacağı bölge gibi bir çok seçeneğin sunulduğu Google "Reklam baskı" programı, ayrıca farklı gazetelerde çıkacak reklamlar için tek fatura imkanı da sağlayarak bürokrasinin önüne geçiyor.

(CHA)