kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsa yüzde 1.25 düştü!

Yeni Haber
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, günü 694.70 puanlık kayıpla 54.930,74 puandan tamamladı.

*SON DAKİKA VERİLERİNE CANLI BORSA'DAN ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Hisse senetleri ortalama yüzde 1.25 oranında değer kaybederken, işlem hacmi 2 milyar 747 milyon 873 bin 255 YTL seviyesinde gerçekleşti. Endeks, gün içinde en düşük 54.624,88 puanı, en yüksek, seans içi rekor olan 56.309,76 puanı test etti.

İMKB, ilk seansta gelen kar amaçlı satışları karşılayarak, en fazla 56.309.76 puan ile seans içi tarihi rekorunu kırarken, günün ikinci yarısında kar realizasyon hareketi arttı.

Seçimde ortaya çıkan tablo ile AK Parti'nin tek parti hükümetini devam ettirecek olması olumlu algılandı. Merkez Bankasi'nın döviz alım ihalelerinde günlük alım miktarını opsiyonlu 80 milyon dolarla birlikte toplamda en fazla 120 milyon dolara çıkarmasının ardından alternatif piyasalarda gerçekleşen seyir takip ediliyor.


TAHVİL-BONO

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 6 Mayıs 2009 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, dünkü kapanışa göre 0,07 puan azalarak yüzde 17,18'e geriledi.

Bu tahvilin basit getirisi de yüzde 18,33'ten kapandı.Bu kağıdın dünkü kapanıştaki basit getirisi yüzde 18,41, bileşik getirisi yüzde 17,25 olmuştu.

REPO

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Repo-Ters Repo Pazarında gecelik işlemler en düşük yüzde 17,50, en yüksek yüzde 17,55 ve ortalama yüzde 17,50'den yapılıyor.

UZMAN GÖRÜŞLERİ


Raymond James başekonomisti Özgür Altuğ, önümüzdeki dönemde piyasaların cumhurbaşkanlığı ve sınır ötesi operasyon konularına odaklanacağını söyledi. Altuğ, "Piyasaların beklentisi Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlayacağı yönünde. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik genel kanı uzlaşmadan yana. Mesajlar yapıcı ancak henüz piyasalarda net bir algılama yok. Köşk için aday isimlerinin belli olmasıyla birlikte piyasalar da tepki vermeye başlar" dedi. Seçim atmosferi sonrası para girişinin devam edeceğini belirten Altuğ, piyasaların yurtdışı piyasalar iyi olduğu sürece yükseliş trendine devam edeceğini kaydetti.

YATIRIMCILARA UYARILAR

Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, "Yatırımcılar dikkat etsinler; AKP'nin tek parti iktidarı olması gibi bütün beklentiler fiyatlara yansıtıldı. Realizasyon yapma isteği daha yükselmiş durumda şu anda" dedi.

RİSKLER

Piyasa uzmanları, genel seçimlerin beklentiler doğrultusunda atlatılmasının ardından bundan sonra cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve Kuzey Irak'la ilgili gelişmelerin izleneceğini ve buna ek olarak yurtdışı piyasalarda olası satışların risk unsurları olarak belirdiğini ifade ediyorlar.

DOLAR DAHA DA DÜŞER Mİ?

Bankacılar, 1.25 YTL seviyesinin kırılması durumunda kurun 1.20'li düzeylere inebileceğini ifade ediyorlar.