kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şahenk'ten hükümete övgü

Yeni Haber
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Seçimlerde Türk halkı bayrak yarışı yapan partiler arasında iktidar partisini seçtiğini hatırlatarak, "Bu iktidar partisi, dünyada parmak ısırtacak kadar önemli ve zor ekonomik programı gerçekleştirmiş ve başarmıştır.'' dedi.

Şahenk, Doğuş Holding olarak, 10 farklı ülkeden 16 bankanın katılımıyla uluslararası piyasalardan sağladıkları 300 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisinin imza

töreninde yaptığı konuşmada, seçimlerde Türk halkı'nın bayrak yarışı yapan partiler arasında iktidar partisini seçtiğini hatırlattı. Şahenk, "Bu iktidar partisi, dünyada parmak ısırtacak kadar önemli ve zor ekonomik programı gerçekleştirmiş ve başarmıştır. Bunun devamlılığının Türkiye ekonomisi üzerinde çok pozitif olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

"70 MİLYON İNSAN OYLARYLA İSTİKRARIN DEVAMLILIĞINI İSTEMİŞTİR"

Şahenk, yeni dönemde hükümetten beklentilerinin neler olduğu yönündeki bir soru üzerine, bütçeye, hedefe ve hedeflere koşmaya çok inandıklarını ifade etti. Türkiye'nin bir parçası olarak, Türkiye'nin büyümesini hedeflediklerini ifade eden Şahenk, "Hedefimiz, iş sahibi insanların daha çok insana iş sağlaması... Son 4-5 senedir yapılanlar bizi buraya getirdi. Hükümetten beklentimiz bugüne kadar yaptıklarının devam etmesidir. KOBİ'lerin daha fazla büyümesini bekliyoruz.

Geçmiş 4 senede yapılanların önümüzdeki 4 sene de devam etmemesi için hiç bir neden yok." şeklinde konuştu. Şahenk, seçimlere ilişkin değerlendirme yaparken ise, "70 milyon insan oylarıyla istikrarın devamlılığını istemiştir." dedi.

DOĞUŞ HOLDİNG'E ULUSLARARASI PİYASALARDAN 300 MİLYON DOLAR SENDİKASYON KREDİSİ

Doğuş Holding, genel yatırım ihtiyaçları ve grup şirketlerinin ticari finansman faaliyetlerinde kullanılmak üzere uluslararası piyasalardan 300 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. ''Club Loan'' kredisi, 10 farklı ülkeden 16 bankanın katılımı ile 5 yıl vadeli alındı. Kredisine Citibank, Societe Generale, HSBC, ING Bank, Standard Chartered Bank, Dexia Bank, Fortis Bank, Calyon Bank, Standard Bank, CommerzBank, West LB ve EFG yetkili lider düzenleyici olarak katılırken, National Bank Of Greece, Export Devolopment Canada, Finantia ve Alpha Bank eş düzenleyici olarak yer aldı.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, bu dönemde alınan uzun vadeli kredinin bir rastlantı olmadığını, bu başarının aynı zamanda Türkiye'nin başarısı olduğunu ifade etti. Kredinin Türkiye Cumhuriyeti'nin inandırıcılığının ne seviyeye geldiğinin göstergesi olduğunu belirten Şahenk, 16 tane çok önemli kurumun Doğuş'a ve Türkiye'ye güvendiğini vurguladı. Şahenk, "Bizler bu geminin birer parçasıyız. Dünya bu geminin ne kadar doğru yolda gittiğine inanırsa bunlar olur'' dedi. Şahenk, kredi anlaşmasının seçim sonrasına bilinçli olarak bırakılıp bırakılmadığı yönündeki bir soruyu da "Katiyetle' diye cevaplandırdı.

ÖZEN: "FAİZ İNDİRİMİ İÇİN MB'Yİ BEKLEMEYİZ"

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, faiz indirimlerinde Merkez Bankası'nı beklemeyeceklerini ifade ederek tüketici kredisi faiz oranlarını aşağıya çekeceklerini söyledi. Özen, uzun vadeli ipoteğe dayalı finansmanlarda yüzde 1,35, oto kredilerinde yüzde 1,40-1,45, ihtiyaç kredilerinde de yüzde 1,65-1,70 arası bir yerlere geleceği yönündeki öngörülerini aktardı.

Özen, döviz kuruna ilişkin olarak ise, doların 1 YTL olmayacağını düşündüğünü belirterek, hükümet sözcülerinin demeçlerinde daha çok ihracata dayalı büyümeden bahsedilmeye başlandığını, bunun da bir model değişikliği olarak algılanabileceğini ifade etti. Özen, dolarda 1.20'lerin de görülebileceğini kaydetti.