kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Taksim'de "bayrak" gerginliği

Yeni Haber
Taksim'de, uyuşturucu madde aldığı öne sürülen bir kişi, gönderde asılı bulunan Türk bayrağını indirmek istedi. Mahkemeye sevk edilen Abdullah G. ''Bayrak Kanununa muhalefet etmek'' ve ''Polise mukavemet etmek'' suçlarından tutuklandı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki Türk Bayrağı'nı gönderden indirdiği için gözaltına alındıktan sonra Beyoğlu Adliyesine gönderilen Abdullah G'nin, Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı.

Abdullah G, sevk edildiği mahkemece, ''Bayrak Kanununa muhalefet etmek'' ve ''Polise mukavemet etmek'' suçlarından tutuklandı.

Şahıs, bayrağı yarıya kadar indirirken, bu sırada vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu şahıs, olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay Taksim Meydanı'nda saat 21.30 sularında meydana geldi. Mehmet Abdullah G. (32) isimli bir kişi, meydanda bulunan Türk bayrağını indirmek için bayrağın asılı bulunduğu ipi çekmek istedi. G.'nin bayrağı yarıya kadar indirdiği sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar attığı öne sürüldü.

Olayı gören vatandaşlar, G.'ye müdahale etti. Bu sırada meydanda bekleyen ve olayı gören polis ekipleride olay yerine gelerek şahsı yaka paça gözaltına aldı. Yerde kelepçelenen şahsa çevredeki öfkeli kalabalık linç girişiminde bulundu. Kalabalıktan bir kişi G.'ye tekme atarken, polis vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Şahıs daha sonra polis otosuna bindirilerek, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ardından da Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Şahsın sorgusu sırasında, çok miktarda uyuşturucu hap aldığı öğrenildi. Üzerinden kimlik çıkmayan şahsın isminin Mehmet Abdullah G. olduğunu ve İzmit'ten İstanbul'a bu eylemi gerçekleştirmek için geldiğini söylediği belirtildi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

G.'ye bayrağı indirdiği sırada müdahale ettiğini belirten Rauf Sayıcı isimli vatandaş, "Olayı görür görmez şahsa müdahale ettim. Bu ülke sahipsiz değildir. Taksim göbeğinde bayrağı indiren varsa sahip çıkan da vardır" diye konuştu.

Başka bir görgü tanığı Samet Kaya ise "Şahıs Türk bayrağını indirmeye çalışmak istedi. Ancak vatandaşların engellemesi ile bayrağı indiremedi. Şahıs bayrağı indirdiği sırada etrafa küfürler savurdu. Deli değil, tımarhane kaçkını dahi olsa Türk bayrağını kimse indiremez" diyerek, tepkisini ifade etti.

Yarıya indirilen bayrak polisler tarafından yeniden göndere çekildi. Polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.

(CHA)