kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İran'dan nükleer içerikli bilgisayar oyunu

11.07.2007
İran'da nükleer program için senfoni bestelenmesinin ardından, şimdi de nükleer içerikli bilgisayar oyunu üretildi.

Yarı resmi Mehr ajansının haberine göre, İslami Öğrenci Dernekleri Birliğince, çocuklar için, konusu İran'ın nükleer programını olan bilgisayar oyunu yapıldı.

8 aşamadan oluşan ve kahramanın başta Irak olmak üzere çeşitli ülkelere giden oyunda, İran'ın nükleer programında görevli nükleer fizikçiler Said Kuşa ve eşi Meryem, Irak'taki Kerbela kentini ziyaretleri sırasında ABD güçlerince kaçırılarak, bilinmeyen bir yere götürülüyor.

Oyunun sonunda, İran'ın istihbarat ve özel güvenlik komutanı Bahman Naseri, kaçırılan nükleer fizikçileri kurtarıyor. Ajan Naseri, operasyon sırasında Irak cezaevlerinde ne kadar İranlı esir bulunduğunu da öğreniyor.

Öğrencileri, yabancı oyunlar yerine yerli oyunları oynamaya teşvik için diğerlerine göre daha düşük bir fiyatla satılacağı belirtilen bilgisayar oyunu, 16 Temmuz Pazartesi günü bazı yetkililerin huzurunda tanıtılacak, ardından da piyasaya sürülecek.

Uranyumun ilk kez zenginleştirildiği 9 Nisanın "Milli Nükleer Gün" olarak kutlandığı İran'da, daha önce de "nükleer senfoni" bestelenmiş ve piyasaya yeni sürülen 50 bin riyallik banknotun üzerine nükleer enerji simgesi yerleştirilmişti.

(AA)