kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk halkı cinsel fanteziler kurmayı çok eğlenceli buluyor

21.07.2007
Cinsel Tıp Enstitüsü, hemen herkesin cinsel yaşantısında çok önemli bir yere sahip olan cinsel fanteziler hakkında bir anket çalışması yaptı. Katılımcıların yüzde 90'ı "Bu sapkınlık değildir" derken, yüzde 95'i de aynı fikri paylaştı: Fantezi kurmak keyifli!..
Cinsel Tıp Enstitüsü'nün düzenlediği ve 2 bin 300 kişinin katıldığı ankete yüzde 65 katılım erkekler tarafından oldu. Yüzde 45'i üniversite mezunu olan toplam katılımcı sayısının yüzde 40'ı ise evli. Ankete göre erkeklerde en sık görülen sorun; 'penis boyu sorunları' ve 'erken boşalma'. Kadınlar ise 'cinsel isteksizlik' ve 'orgazm olamama' problemi yaşıyor.

ÜNLÜ BİRİNİ HAYAL EDİYORLAR
Ankete katılanların yüzde 85'i cinsel fantezilerini eşiyle paylaşmadığını söylerken, yüzde 85'lik bir dilim de bu fantezileri gerçeğe dönüştürmenin doğru olmadığını belirtti. Yüzde 90'ı cinsel fantezi kurmanın sapıklık olmadığı görüşünde birleşirken; yüzde 95'lik bir dilim ise cinsel fantezi kurmanın keyifli olup olmadığına 'evet' dedi. Yüzde 45'lik oranla en büyük fantezi ise, ünlü biriyle birlikte olmak!

* CİNSEL FANTEZİ NEDİR?
Kişinin kafasında cinsel coşkuyu artıracak nitelikte hayaller canlanmasına cinsel fantezi denir. Cinsel fantezi kurmak; her istenilenin gerçekleştirilemediği gerçek dünyada, dozunda kaldığı sürece, cinsel istekleri tatmin için uygulanabilecek en zararsız ve güzel yoldur.

* CİNSEL FANTEZİ KURMANIN FAYDALARI NELERDİR?
Bir kişinin cinsel fantezi kurması, o kişinin sağlıklı bir cinsel yaşamı olduğunun ya da olacağının göstergesidir. Cinsel fanteziler; kişilerin üzerindeki birtakım baskıları azaltabilir, günlük hayatlarını normal bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olabilir. Cinsel isteği, cinsel duyarlılığı ve cinsel yaşantıdan alınan hazzı artırır. Kişinin cinselliği yaşadığı sırada kendini erotize etmesine yardımcı olur. Cinsel yaşantıyı monotonluktan uzaklaştırıp, renklendirir.

* KADIN VE ERKEKLERİN CİNSEL FANTEZİLERİNDEKİ FARKLAR NELER?
Kadınlar genellikle önceki cinsel deneyimlerini düşünme eğilimindedir. Fantezilerinde daha çok duygusal ve romantik anları canlandırır, cinsel organlara ve bedensel imajlara daha az yer verirler. Erkekler ise hayatlarında hiç denemedikleri şeyleri hayal edebilir.

* CİNSEL SAPKINLIK KRİTERLERİ NELERDİR?
Cinsel fanteziler bazen cinsel bir sapkınlığın işareti olabilir. Fanteziler, cinsel uyarılmayı sağlamak, haz duymak ve orgazm olabilmek için zorunlu olduğunda cinsel sapkınlık söz konusu olabilir. Örneğin birçok erkek, kadın bedeninin belli bölgelerinden cinsel olarak uyarılır. Ancak kişi bir kadının ayaklarından başka hiçbir yerinden tahrik olmuyorsa, o zaman da 'ayak fetişizmi' denen olay söz konusu olur. İşte bu, gerçek bir sapkınlık belirtisidir.