kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diyarbakırlı hanımlar pilates ile form tutuyor

Hüseyin KAÇAR/MERKEZ
Diyarbakırlı kadınlar; dünyaca ünlü yıldızların formda kalma yöntemi olan pilates'e merak sardı. Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu olan Özlem Akkuzu'nun pilates salonu; kısa zamanda büyük ilgiyle karşılandı. İnternette gördüğü pilates tekniğini Diyarbakır'a getiren Akkuzu; şunları anlattı:

İnternette gördüm
"Sırt ağrıma çare ararken internette gördüğüm pilates hareketlerini yapmaya başladım. Sonuç inanılmazdı, ağrım kalmadı. Sonra da kurs alarak bir merkez açtım. Yaklaşık 2 aydan beri hizmet veriyoruz. Şimdilik 50 öğrencimiz var. Sayı her geçen gün artıyor. İnsanlar fizik tedavi ile sporun bu sentezini yapınca; hem sağlığına kavuşuyor, hem de formda kalıyor."

Ağrı kalmıyor
"Pilates, sırt ve bel ağrılarına iyi gelen; karın kaslarını çok iyi çalıştıran bir sistem" diyen Özlem Akkuzu, şu bilgileri verdi: "Bu sporla vücut baştan aşağı yenileniyor ve atletik bir yapıya kavuşuyor. Kilo verilmese bile formda görünmek mümkün oluyor. Tüm vücut esnediği için de omur araları açılarak bel ağrıları etkisiz hale geliyor."
Haberin fotoğrafları