kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki binasında, asayişi sağlamak amacıyla Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında "Seçim Harekât Merkezi’’ oluşturuldu. Harekât merkezini öğle saatlerinde Vali Muammer Güler de ziyaret etti.

İstanbullu seçim gününü sakin ve olaysız geçirdi

Rıdvan TEZEL - Zülfikar Ali AYDIN - Pervin METİN -
Yaklaşık 7.5 milyon seçmenin oy kullandığı İstanbul'da sandık başına silahla gelen üç kişi ile ilgili işlem yapıldı. Aranan 6 kişi yakalandı Kimlik numarasını bildirmeyen 5 bin 600 vatandaş ile habersiz sandık görevlisi yapılan 300'den fazla kişi oy veremedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İstanbullu seçim gününü sakin ve olaysız geçirdi
İstanbul'da dün 7 milyon 405 bin 596 seçmen sandık başına gitti. Sabah saat 08.00'de oy kullanma işleminin başladığı kentte, ilk dakikalardan itibaren sandıklarda uzun kuyruklar oluştu. Hava sıcaklığı nedeniyle özellikle yaşlılar ve hastalar sabah erken saatlerde sandık başına gitmeyi tercih ederken, oylarını verenler daha sonra piknik alanları ile sahillere akın etti. Oy kullanma süresinin başından sonuna kadar şehirde birbirinden ilginç olaylar da gelişti. Kartal Samandıra'daki bir ilköğretim okulundaki sandıkta bulunan "Evet" yazılı mühür kayboldu. Oy verme işlemi yedek mühür kullanılarak gerçekleştirilebildi. Bahçelievler Kuleli İlköğretim Okulu'nda bloklardan birinin kapısının saat 08.00 olmasına rağmen açılmaması saatler öncesinden okul önünde bekleyen vatandaşların tepkisine neden oldu. Kapıların 08.05'te açılmasının ardından vatandaşlar oylarını verebildi.

HABERSİZ GÖREVLİ!
Üsküdar'da aralarında öğrenci ve ev kadının da bulunduğu 300'den fazla seçmen de oy kullanmaya gittiğinde seçim sandığında görevli olduğunu, bu nedenle oy kullanamayacağını öğrendi. Tuzla ve Şile gibi ilçelerde görevli gösterildiklerini bu nedenle oy kullanamayacaklarını öğrenen seçmenler hatanın düzeltilmesi için ilçe seçim kuruluna başvurdu. Ancak çabaları sonuçsuz kaldı.

ALTI KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Oy verme işlemleri sırasında polis tarafından arandığı halde sandık başına oy kullanmaya giden 6 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Seçim yasakları içerisinde dün gün boyu güvenlik güçleri dışında silah taşımanın yasak olmasına rağmen Eyüp'te 2, Eminönü'nde 1 kişi oy kullanmaya üzerlerinde tabancayla geldi Silahların 2'sinin ruhsatlı 1'inin ruhsatsız olduğu belirlendi. Ruhsatsız silahlarla yakalanan 2 kişi hakkında, 6136 Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ile seçim yasaklarını ihlal suçlarından, ruhsatlı tabanca taşıyan bir kişi hakkında da seçim yasaklarını ihlalden işlem yapıldı.