kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Spor otomobil çevreye yenildi

Bir otomobili sportif yapan özellikler arasında tasarım ve performanslı bir motor ilk sırada yer alır. Bunun yanı sıra, havalandırma ızgaraları, büyük jantlar ve lastikler, gösterişli bir ya da ikili egzoz da aracın sportif olduğunu vurgular.
Ancak, şimdilerde çevrecilik moda. Bu yüzden otomobil üreticileri sportif otomobillerde bile sportifliği olabildiğince gizlemeye çalışıyorlar.
Geçenlerde bir markanın gelecek yıl piyasaya çıkacak üstü açık modelini görme şansım oldu. Şık ve sportif bir tasarıma sahip modeli incelerken, tasarımcısı otomobili nasıl bulduğumu sordu. 'İkili egzoz çıkışı kullansaydınız, daha sportif görünürdü' yorumunu yaptım. Tasarımcı bu yorumuma 'Haklısın ancak biz çevreci modellerle öne çıkmak istiyor. Egzozu ön plana çıkarsaydık, her ne kadar çevreci otomobiller de üretseniz, otomobilseverler tarafından farklı algılanırdı' yanıtını verdi.
Ne diyelim? AB Komisyonu'nun aldığı önlemlerle otomobilciler egzoz emisyonlarını düşürmeye çalışıyorlar. Bunun yanı sıra, otomobilseverlere çevreci imajı vermeye çalışıyorlar. Umarım bu çevrecilik sözde ve tasarımda kalmaz