kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Turizmde ilgi Antalya ve İstanbul'a

11.07.2007
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, bu yıl turizmde en büyük ilginin Antalya ve İstanbul'a olduğunu söyledi..
Barut, Türkiye'de turizmin rayına girdiğini, Avrupa'dan oluşan açığın Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri ve yerli turistle kapandığını bildirdi. Turizmde bu yıl en büyük ilginin Antalya ve İstanbul'a olduğunu kaydeden Barut, ''Bu yıl Antalya'nın yanı sıra İstanbul'a da ilgi çok büyük. Bu yıl turist sayısında en büyük artış Antalya ve İstanbul'a oldu. Kapadokya gibi kültür turizminin yapıldığı turistik bölgelerde yaz sıcaklığı nedeniyle az da olsa turist sayısında azalma görülüyor. Ege ve Akdeniz bölgeleri ise turizm açısından iyi durumda'' dedi.

''EN İYİ SEZON OLAN 2005 RAKAMLARINI YAKALADI''

Barut, Antalya bölgesinde turizmin en iyi geçtiği sezonun 2005 yılı olduğunu hatırlatarak ''Antalya, en iyi sezon olan 2005 yılı rakamlarını yakaladı. Artış bu şekilde devam ederse en iyi sezonu elde edebiliriz ama doluluk kadar karlılık da önemli. Son iki yılda sadece Antalya'da 60 bin yatak hizmete girdi. 2005 yılı rakamları ile birlikte bu otellerin de dolması ve iyi bir fiyat yakalanması gerekir'' diye konuştu.

''FİYATLAR, TALEPLE ARTACAK''

Türk turizmine ilginin her geçen yıl arttığına da değinen Barut, şöyle devam etti: ''Otelciler kontratlarını bir yıl öncesinden yaparlar. Bu nedenle talep var diye fiyat artırmak söz konusu olamaz. Fiyatların artması talebe bağlıdır. Şu anda talep var. Fiyatlar zamanla artacaktır. Bu yıl turizmdeki performansımız otellerin fiyatlarını da belirleyici olacaktır. Avrupa pazarında başta Almanya, İngiltere ve İskandinav ülkelerinden olmak üzere beklenen artış olmadı, ancak gelecek yıldan itibaren bu ülkelerden gelen turist sayısında da artış olacaktır. O zaman otellerin ortalama doluluğu da artacaktır.''

''EGE VE AKDENİZ DOLDU''

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki otellerinde yüksek doluluğa ulaştığını vurgulayarak, ''Antalya'daki oteller yüzde yüze yakın doldu. Avrupa'nın açığını Ege ve Akdeniz'de, başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Moldova, Türk Cumhuriyetleri, İran ve Orta Doğu'dan gelen turistler kapadı. Yerli turist de geçen yıllara oranla çok arttı'' diye konuştu.

AA