kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KUTLAMA ERKEN BAŞLADI.... AK Parti Genel Merkezi önünde dün öğle saatlerinde toplanmaya başlayan partililer, ilk seçim sonuçlarıyla birlikte zafer ilan ettiler.

AKP'de zafer coşkusu

Sandıklardan gelen haberlerle kutlamalara başlayan AKP'lilerin coşkusu, seçim zaferi kesinleşince bayrama dönüştü. Partililer halay çekerken, havai fişek gösterileri kutlamalara renk kattı..
AK Parti'nin ezici zaferi genel merkez önünde toplanan binlerce kişi tarafından büyük bir coşku ile kutlandı. Başı açık, türbanlı kadınlar gençlerle birlikte halay çekerken, lazer gösterisiyle çevredeki yüksek binaların yüzeylerine "Durmak yok yola devam" slogana yansıtıldı. Erdoğan, havai fişekler eşliğinde genel merkezin balkonundan halka hitap etti.

PROVOKASYON UYARISI
Sandıklar açıldıktan sonra AK Parti Genel Merkezi vatandaşların akınına uğradı. Bayrağına kapan Söğütözü'deki genel merkeze gelirken, bayrağı olmayanlara da partiden destek verildi. Binanın etrafındaki geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekiciydi. Toplanan binlerce kişi sık sık parti görevlileri tarafından aykırı sloganlara karşı, "Provokasyonlara gelmeyin" şeklinde uyarıldı. Partililerin uyarılarına karşın binanın etrafında toplananların "Baykal istifa, Baykal Rodos'a" sloganlarına engel olunamadı. Türbanlılar, başı açık kadınlar partilerinin zaferini gençlerle halay çekerek kutlarken, Başbakan teşekkür konuşması için partinin balkonuna konfetiler, havai fişek gösterisiyle çıktı. AK Parti binasında seçimleri çok sayıda yabancı medya mensubu da izledi. Ukrayna'dan STB, Danimarka ve İsveç'ten medya kuruluşları, AP, Reuters, BBC, Almanya ve Finlandiya'dan gazeteciler ile Rusya'dan RTTV ile El Cezire TV hazır bulundu.

'SONUCU HAK ETTİK'
AK Parti'nin Ankara'dan milletvekili seçilen Doç. Dr. Zeynep Dağı saat 19.00'da genel merkezde seçim zaferi ile ilgili ilk açıklamalardan birini yaptı. Dağı, "Biz bu sonuçları meydanlarda gördük, sandıktan çıkması sürpriz değil. AK Parti bunu hak etti. Demokrasi dışı arayışlar artık bitsin" dedi. İstanbul, İzmir, Denizli ve Burdur'da da il başkanlıkları önünde toplanan AK Partililer, Konya'da zaferlerini havai fişek gösterileriyle kutladı.
Haberin fotoğrafları