kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Google Postini'yi satın aldı

13.07.2007
Merkezi ABD'nin California eyaletinde bulunan dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, hafta başında yaptığı açıklamada Postini güvenlik şirketini satın aldığını duyurdu.

Postini, elektronik posta, anında mesaj ve internet güvenliğinin yanı sıra, mesaj arşiv, mesaj şifreleme ve kural uygulamaları servislerini bir arada sunuyordu. 10 milyon kullanıcı ve 35 bin firmaya servis veren şirkete, Google, 625 milyon dolar nakit ödeyerek sahip oldu. Anlaşma 2007 yılının üçüncü çeyreğinde tam olarak uygulamaya geçirilecek.

Postini'nin ödüllü servisi, kullanıcıları virüs, spam, phishing, fraud ve diğer saldırılara karşı korumak üzere tasarlanmış ve internet üzerinden hizmet veren bir yazılım. Şifreli mesajlar ile gizli ve kişisel bilgileri de koruma altına alan firma, günde 2 milyar mesajı denetliyor.

Google Postini teknolojisini Google Apps olarak bilinen, Gmail, Calendar, GoogleTalk, Docs & Spreadsheets ve Personal Start Page uygulamalarında kullanacak. Dünyanın en büyük 7 bankasına da hizmet veren güvenlik şirketi www.postini.com adresinden görüntülenebiliyor.

1999 yılında kurulan ve yaklaşık 300 çalışanı bulunan Postini, August Capital, Bessemer Venture Partners, Mobius Venture Capital, Pacifica Fund, Summit Partners ve Sun Microsystems tarafından destekleniyordu. Google, antlaşma sonrası Postini kullanıcılarını desteklemeye devam edeceğini de açıkladı.

(CHA)