kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Matt Bryza

Yabancı siyasiler ve ülkeler AKP zaferi için ne dedi?

Atina: Referandum gibi
Yunanistan İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos "seçimlerin bu sonuçla referandum boyutu kazandığını" söyledi. Gözlemci olarak İstanbul'da bulunan eski Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos ise, siyasi partilerin kampanyalarında kullandıkları afiş, bayrak ve bildirilerinden oluşan çöplerini gece kendilerinin temizlemesini Yunan siyasi partilerine "medeniyet dersi" olduğunu söyledi.

AP: Sarkozy'ye rağmen
Avrupa Parlamentosu Sosyalist Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma, "Halkın ülkeyi AB'ye yaklaştıran hükümete destek verdiği görülüyor. Askeri baskıya ve Fransa lideri Sarkozy'nin (Türkiye) düşmanlığına karşı duran Türk halkını kutlarım. Hükümet milliyetçilerin Kürt sorunu ve Kıbrıs konusundaki baskılarına rağmen reform ve demokrasi gündemiyle destek gördüğü anlaşılıyor" dedi.

ABD Dışişleri: Türk demokrasisi adına bir başarı
Bakanlığın Avrupa ve Avrasya'dan sorumlu müsteşarı Matt Bryza, seçimlerin "Türk demokrasisi açısından büyük bir başarı olduğunu" söyledi. Bryza, "Türk demokrasisi, nasıl çalıştığını gösterdi" dedi. Seçimlerin, tamamen hür ve adil biçimde gerçekleştiğini belirten ABD'li yetkili, "Bu seçim, Türk anayasal süreçlerinin ve laik demokrasisinin nasıl çalıştığının bir başka örneğidir" diye konuştu. Bryza, sonuçların henüz kesinleşmemesinden dolayı partiler bazında bir değerlendirme yapmaktan kaçınarak, bu konuda Ankara'daki ABD büyükelçiliğine danışılmasını önerdi.