kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

5 çeşit sünnet uygulaması var

CERRAHİ SÜNNET: Genel anestezi veya bölgesel uyuşturma yapıldıktan sonra sünnet derisine bir pens veya kıskaç konur. Burada pens ağzı içine veya kıskacın içerisine penisin baş kısmının girmemesine dikkat edilir. Penisin altından bir neşter ile kesik atılır. Kanayan damar ağızları tek tek bağlanır. Kesik derinin 2 ucu 4 dikiş ile uc uca getirilerek dikilir. En son kesik yaranın üzeri antibakteriyel pomad sürülmüş bir bez ile sarılır. Dikişler kendiliğinden erir, dikiş almaya gerek kalmaz.

AÇIK SÜNNET (SLEEVE TEKNİĞİ): Narkoz ve yerel uyuşturucu altında, ikisi sünnet derisinin altına ikisi üzerine gelecek şekilde pensler konur. Bu pensler arasından bir makas ile boydan boya penis başına 5 mm. kalacak şekilde kesilir. Daha sonra alttaki penslerin arası da kesilir. İki kesik birleştirilir. Kanayan damarlar tutulur ve çevreye dört adet dikiş atılır.

KISKAÇ METODU: Sünnet derisi çekilerek sündürülür. Penis başının 5 mm. üzerinden kıskaç konulur ve damarlar yapışsın diye biraz beklenir. Bir bistüri ile üstte kalan deri kısmı kesilir. Bu metodda fazla bir kanama olmaz. Çünkü her iki sünnet deri tabakası birbirine yapışmıştır. Deri, tekrar penis başı gerisine alınır ve pansuman yapılıp kapatılır.

ÇAN USULÜ (GOMCO KLEMP): Bu usulde özel yapılmış çan şeklinde bir aletten faydalanılır. Bu alet iki kısımdan meydana gelir. Penis başına geçirilen çana benzeyen ana parça ve 2 adet kıskaç... Çan, 'büyük' ve 'küçük' olmak üzere numaralandırılır. Hangisi penis başına uyuyorsa içerisine penis başı geçirilir. Üstte kalan vida şeklindeki kıskaçlar ile sünnet derisi iyice sıkıştırılır ve beş dakika beklenir. Sonra sünnet derisi çan üzerinden çepeçevre kesilir. Kanama varsa bu damarlar tutulup bağlanır ve kanama önlenir. Yara pansuman yapılıp sarılır.

LAZERLE SÜNNET: Bu yöntemde koter yerine kesici olarak lazer kullanılıyor.
Haberin fotoğrafları