kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Arzu Balkan, Tamer'i mum etmiş mum!

Onun adı Arzu, Tamer'i yapmış kuzu! Siz içinde Arzu Balkan olan kadınlardan mısınız? Hani bardak taştıktan sonra bile kocasının yanından ayrılmayan, verdiği şanslar tükenmeyen, affetmelere doyamayan kadınlardan... Ben kesinlikle o cinsten değilim. Çabuk kesip atarım, evlilikten deli gibi korkarım. (Bakmayın sahte bekarlığa vedalarla 'Secret' yapmama) Çünkü yok bende annelerimizdeki sabır, erkeğe adanmışlık, saçını süpürge etmişlik falan...

EVLENECEKLERMİŞ GİBİ
Günün sonunda, gereksiz çaba, vakit kaybı, sonu hep derin bir mutsuzluk ya da adamın hayatını zehir etmekten başka bir şeye yaramıyor sanki. Çocukluktan gelen bir bıkkınlık deyin, adamların huyunun değişmeyeceğine inananlardan olduğumu farz edin. Neyse ne... Ama Arzu Balkan var ya Arzu Balkan, Tamer Karadağlı'yı mum etmiş, mum! Geçen gün bir sabah programına konuktu Tamer Karadağlı. Sunucular Arzu Balkan'ı sordukça yüzünde güller açıyor, taze aşık gibi ilk tanışmalarını, nasıl evlenme teklifi ettiğini anlatıyordu. Gözleri bir parlıyor, iki parlıyor, üç parlıyordu. İnsan boşandığı, üstelik aldattığı için boşandığı karısından yeni evleneceklermiş gibi bahseder mi? Tam barıştıklarını düşünürken, Arzu Balkan telefona bağlandı. Sevecen sesi, 'aştım ben' tonlamasıyla Tamer Karadağlı'yı gözümüzün önünde köfteye çevirdi.

ACAYİPTİ!
Benim kendisinden anladığım formül şu; hem adamı bol bol övecek, 'onsuz bir hayat' düşünemediğini, ona nasıl da değer verdiğini bildireceksin, hem de güçlü ve ayakları yere basan bir kadın olduğunun, kolay kolay geri kabul etmeyeceğinin altını çizeceksin. Sonra ne olacak? Adam maymuna dönecek, eteğinin dibinden ayrılmak istemeyecek. Alkış! Çünkü Balkan öyle yaptı. Yeri geldi tanışmalarını anlatırken kahkahalar attı, yeri geldi "Barışma var mı, barışma?" sorusuna "Biz çok iyi dostuz ama hayat ne getirir belli olmaz" cevabını verdi. Hep bir açık kapı bırakma hali... Acayip bir deneyimdi. Öyle anlatmakla olmaz, programı izlemeniz lazım. Tarzını ister beğenelim, ister beğenmeyelim Arzu Balkan'a şapka çıkarmamız lazım. Deniz Uğur derdine yansın, Tamer Karadağlı kağıt üzerinde Arzu Balkan'dan boşansa da gönlünde biraz zor boşanır. Annelerimizin 'akıllı kadın' dedikleri bu mu acaba?