kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Vitrinlere sonbahar geldi

Bu yazıyı seçim gününden önce yazdım fakat, seçim sonuçlarının belli olduğu gün okuyor olacaksınız... Bir süredir tüm yazılı ve görsel basında en geniş şekilde yer kaplayan seçimler sonucunda, ülkesinin geleceğini önemseyen bir vatandaş olarak; 'umarım hepimiz için en hayırlı sonuçlar olur' dileklerimle yazıma başlamak istedim. Biz yazın en sıcak yaz günlerini yaşarken, en hafif en rahat kıyafetleri giyerken; moda dünyası geçen ilkbahar başında görücüye çıkan kış koleksiyonlarını öne çıkarmaya başladı bile...

BAŞ AKSESUVARLARI
Kimi markalar hala indirimde, yaz koleksiyonlarını bitirmeye uğraşıyor... Kimileri de sonbahar-kış kolekiyonlarından parçaları sunmaya, hatta vitrinlerini bile sonbahara uygun hazırlamaya başladı.. Birçoğumuz belki henüz kış alışverişi yapacak ruh halinde değiliz ama merak duymak, alışverişini önceden yapmak veya en azından 'neler ön planda?' diye bilgi edinmek; daha sonra yapacağınız yeni sezon hazırlıkları için yardımcı olabilir. Aslında geçen sezon yazdığım yazılarımdan da hatırlayabileceğiniz gibi şapkalar, saç aksesuvarları, bandanalar çok moda! Her tasarımcı kendi stiline uygun bir şekilde koleksiyonunda 'baş aksesuvarlarını' bir tamamlayıcı olarak kullanıyor. Hatta bazıları bunu başlı başına silüetin en önde parçası olarak bile görüyor... Gelecek kış sezonunda da özellikle 50'li yıllardan hatırladığımız, çene altında bağlanan minik eşarplardan oldukça sık göreceğiz. Bu eşarplar, farklı dokularda tasarlanıp farklı formlarda bağlanacak, haberiniz olsun..

HERKESE UYGUN MODA
Özellikle soğuk kış günlerinde hem korunmak için hem de estetik açıdan farklı ve hoş görüntüler yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca, bunun kendi stiline uygun olduğunu düşünen herkesin de çok kolaylıkla uygulayabileceği bir moda! Bir başka öne çıkan akım ise degrade, gölgeli kumaşlar... Degrade kumaşlarla ilgili en güzel ayrıntı; estetik açıdan ilginç ve hoş olmalarının dışında doğru kullanıldığında vücudu bölmesi, daha zarif ve ince gösterebilmeleridir. Metalik dokulardan yünlülere, pembe degradeden farklı iki üç rengin birbirine geçişlerine kadar birçok farklı dokuda bu akım olacak. Özellikle ton geçişli görüntüleri çok göreceğe benziyoruz.