kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pazar SABAH 
ÖNCEL ÖZİÇER

Plajda gevezelik ederken

Uzun zamandır görüşemediğimiz bir kız arkadaşımla uzanmışız kumsala, oradan buradan çene çalıyoruz... Kafalar gölgede, diğer bölgeler güneşe teslim... Güneşlenmekten vazgeçmemiz için daha ne gibi korkutucu uyarılara ihtiyacımız var acaba? Doktorların "Cilt kanserine dikkat, güneşe çkmayın," uyarılarını hiçbirimizin taktığı yok... Hakkımızda hayırlısı olsun. Neyse işte iki eski kız arkadaş, kumsal dedikodusu yapmaktayız. O ortamda ciddi mevzulara girmenin imkânı var mı zaten? Yok! İş döndü, dolaştı, bu yaz "Kim kiminle beraber?"e geldi? Oturup da o isimleri sayacak değilim elbette... Ama içlerinden bir çiftin üzerinde ayrıca durduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü bu çiçeği burnunda ilişkide, karşıdan bakıldığında sanki bir tuhaflık vardı! Kadın tarafı, çok bariz bir şekilde baskın karakterdi.

BASKIN KADINLARIN İŞİ ZOR

Hem yaşı da adamdan büyüktü vs. Yok yok, hiç olmamıştı bu iş... Baksana canım, alenen uyuşmuyorlardı işte! Kendimizi aynen bu saçma sapan yorumları yaparken bulduk biz de... Bize ne oluyorsa! (Bayılırız zaten ikili ilişkilerde, statü, yaş, boy, pos eşitlemeleri yapmaya çalışmaya değil mi? Kendi başarısızlıklarla dolu özel hayatlarımızı görmeden, arsızca...)
Baskın karakterli kadınların kaderidir bu aslında... Beraber oldukları erkekleri bir türlü beğendiremezler topluma... Aslında eksiklik, o erkeklerde değil, 'fazlalık' o kadınlardadır. Onların yanına yanaşan erkekler, bir süre sonra gönüllü olarak teslim oluverir. Önceki ilişkilerinde ne kadar esip gürleseler de dominant bir kadınla karşılaşınca, aslında bu durum, belli etmeseler bile hoşlarına gider. Sığınma ihtiyacı, yalnız kadınlara has mı zannediyorsunuz? Tam tersi, bence erkekler daha hazır, teslim olmaya... Ve bu tür kadınlar, bilirler ki kendilerinden daha 'delikanlı' bir erkek bulmak, zaten mümkün değildir. O yüzden seçimlerinde de çok daha başka özellik ararlar.

BULUNCA KIYMETİNİ BİLİN
Mücadeleci yapılarından, kimseye "Eyvallah!"ı olmadıklarından dolayı, zaten hayatları yeteri kadar savaş meydanlarında, kan revan içinde geçmiştir. Artık onlar için önemli olan, dişiyle tırnağıyla bilumum tırmalayıcı zorlukla kurdukları 'huzur evinde', ağızlarının tadını kaçırmayacak, o huzuru bozmayacak bir adamdır. Onu bulunca da artık kemik yaşına, kaşına gözüne, statüsüne falan bakmak akıllarına gelmez. Ayrıca dominant kadın, yüce gönüllüdür. Yaptıklarına ve yaşadıklarına herkesin aklı kolay kolay ermez. Eyy erkek milleti! Eğer içinizde böyle bir kadına sahip olduğunu düşünen varsa, aman kıymetini bilsin. Çünkü onlar bir kez 'yürüyüp gitti mi' bir daha kolay kolay geri gelmez. Bunu bilin ve de unutmayın.