kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de sel

Yeni Haber
İngiltere'de sağanak yağış ve sel kuzey ve orta kesimlerde etkisini sürdürürken, M5 kara yolunun bir bölümünün sel suları yüzünden çökmesi, 10 bin aracın yolda kalmasına neden oldu.

Kurtarma operasyonuna helikopterlerin de katıldığı, bunun tarihin en büyük hava kurtarma operasyonlarından biri olduğu açıklandı. Hava kuvvetlerinin de katıldığı kurtarma operasyonunun bugün de sürmesinin beklendiğini belirten yetkililer, sürücülere mümkün olduğu kadar seyahat etmemeye çalışmaları çağrısını yineledi.

"Çevre Ajansı" ise nehirlerdeki su seviyesinin yükselmeye devam ettiğini belirterek, özellikle nehir ve akarsuların çevrelerinde yaşayan halktan taşmalara karşı dikkatli olmasını istedi. Selden en kötü etkilenen Hereford ve Worcester bölgelerinde sadece kara ve demir yolu ulaşımı değil, hava yolu ulaşımının da kötü hava koşullarından etkilendiği, pek çok uçuşun iptal edildiği açıklandı. Bölgede 24 saatte 2000'den fazla acil yardım çağrısı yapıldığına işaret eden yetkililer, dün öğle saatlerine kadar sel sularından kurtarılan kişi sayısının 750 olduğunu kaydetti.

Kurtarma helikopterlerinin de üst üste havalanarak sadece Gloucester bölgesinde 52 kurtarma operasyonuna katıldığı, ülke çapında dün akşama kadar 100 kişinin helikopterlerle bulundukları yerlerden güvenli bölgelere götürüldüğü bildirildi. Ülke çapında 16 nehirde "ciddi taşma tehlikesi" alarmı geçerliliğini koruyor.

(AA)