kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Önce sandığa sonra nikah masasına

Yeni Haber
Bir yıl önce nikâh için gün alan Pınar Kars ve İsmail Karakaya, seçim gününde hem düğünlerini yaptı hem de oy kullandılar.
Sabah saatlerinde gelin evinden dualarla çıkan Kars ve Karakaya çifti, konvoy eşliğinde türbeye, gezmek için şehir merkezine ve ardından oy kullanılacakları okula gittiler. Çift burada alkışlar eşliğinde oylarını kullanırken, gelinin kınasının üzerine seçim mürekkebi sürüldü.
Bugün 42 milyonun üzerinde seçmenin sandık başına gittiği Türkiye'de hangi parti veya partilerin barajı geçeceği merakla beklenirken seçim günü sevindirci olaylar da gerçekleşiyor. Erzurum'da Pınar Kars ve İsmail Karakaya çifti, hayatlarını birleştirecek zamanı bir yıl önceden 22 Temmuz olarak seçtiler. Damat Karakaya, sabah saatlerinde babasının evinden gelini alırken Kars ailesinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
Gelini dualarla evden çıkartan damat ardından konvoy eşliğinde şehir gezisi yapmak üzere kızı gelin arabasına bindirdi. Örf ve adetlere göre türbeleri ziyaret eden çift daha sonra oylarını kullanmak üzere konvoy eşliğinde Atatürk Lisesi'ne geldiler. Meraklı bakışlar içerisinde sandık başına giden çift oy kullanan diğer vatandaşlar ve sandık görevlileri tarafından da alkışlandı. Kapalı bölümde, oyunu kullanan damadı bekleyen gelin daha sonra aynı bölüme kendisi geçerek oyunu sandığa attı.
Gelinin kınalı parmaklarının üzerine seçim mürekkebi sürülürken damadın ise parmağındaki mürekkebi kağıt mendil ile silmeye çalışması dikkat çekti.
Seçim gününde hem düğün yapmanın hem oy kullanmanın herkese nasip olmayacağını kaydeden damat İsmail Karakaya hangi partiye oy verdiğini açıklamazken, gelin Pınar Kars ise oyunu AK Parti'ye verdiğini ifade etti. Oylarını kullanan çift yine beraberindekilerle liseden ayrılarak nikâhlarının kıyılacağı Öğretmenevi'ne doğru hareket etti.
CHA