kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı bomboş

Yeni Haber
Bugün gerçekleştirilen genel seçimler sonrasında AKP karşısında büyük yenilgiye uğrayan CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı, derin bir sessizliğe büründü. CHP'nin Şişhane'deki İl Başkanlığı'nda yaklaşık 10 kişilik bir gazeteci grubu ile bina hizmetlileri dışında kimse bulunmuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, yedi buçuk milyona yakın seçmenin oy kullandığı İstanbul'da da, Türkiye genelinde olduğu gibi AKP'nin çok gerisinde kaldı. CHP, İstanbul'un üç seçim bölgesinde de AKP'nin ulaştığı oy oranlarının ancak yarısına ulaştı. Son ulaşan sonuçlara göre AKP, İstanbul genelinde oyların yaklaşık yüzde 45'ini alırken, CHP'nin aldığı oy oranı yüzde 25'lerde kaldı.

CHP'nin Türkiye genelinde de ancak yüzde 20 oranında oy alması, Türkiye'nin en çok seçmene sahip kenti İstanbul'daki CHP'lileri de üzüntüye boğdu. CHP'nin Şişhane'de bulunan İstanbul İl Başkanlığı binası, seçim sonuçlarının netleşmesi ile boşalırken, şu anda İl Başkanlığı'nda CHP yetkilileri tarafından seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapılmasını bekleyen bir grup gazeteci ile bina hizmetlileri dışında kimsenin bulunmuyor.

ANKA