kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trabzonspor'da Yattara'ya ağır ceza geliyor

Yeni Haber
UEFA İntertoto Kupası 3. Turu ilk maçında deplasmanda Romanya'nın FC Otelul Galati takımına mağlup olan Trabzonspor'da, Yatara sıkıntısı yaşanıyor.

Bu karşılaşmada kırmızı kart görerek, takımını 60 dakika yalnız bırakan İbrahim Yattara'ya ağır para ceza verilmesi bekleniyor. Bordo-Mavilililerde yenilgi nedeniyle üzüntü yaşanırken, herkes rövanş maçında turun geçileceğine inanıyor.

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yatara topun ağzında. Geldiği günden beri taraftarların gönlünde taht kuran ve yaptığı estetik hareketlerle tribünleri ayağa kaldıran Yatara, artık disiplinsiz tavırlarıyla gündeme gelmeye başladı. Sezonun ikinci çalışma dönemine geç gelen ve bundan dolayı Ziya Doğan tarafından azarlanan Yatara, geçtiğimiz hafta içerisinde de Trabzon'da istenmeyen bir olaya karıştı. Vllaznia maçındaki oyunu ve attığı golle yine eski günlerine döndüğünün sinyalini veren Gineli futbolcu, dünkü Otelul Galati maçında yine disiplinsiz hareketiyle ön plana çıktı. Karşılaşmanın 30. dakikasında rakibine dirsek atan ve hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışına atılan Yattara, takımı 60 dakika sahada 10 kişi bıraktı.

Aşırı sıcak havanın etkisiyle de oldukça zorlanan futbol takımı, kalan dakikalarda bir oyuncu eksikliğini hissetti. Bu sezonki iki disiplinsiz hareketi nedeniyle kendisine henüz ceza verilmeyen Yatara'ya, son kırmızı kart olayının ardından hocanın raporu doğrultusunda ağır para ceza verilmesi bekleniyor. Yatara, iki yıl önce de UEFA Kupası ön eleme turunda Apoel'le Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan ve 3-1 kaybedilen maçta da kırmızı kart görmüş ve dönemin başkanı Atay Aktuğ tarafından ağır dille eleştirilip, satılması bile gündeme gelmişti.

ZİYA DOĞAN: HEMEN TAHRİKLERE KAPILIYORUZ


Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Yattara'nın tahriklere hemen kapıldığını ve rakibin kurduğu tuzağa düştüğünü söyledi. Türk futbolcusunun ve Türkiye'de futbol oynayan futbolcuların duygularına hakim olamadığını dile getiren Doğan, "Özellikle Avrupa maçlarında amatör işler yapıyoruz. Ben, rakip oyuncunun Yattara'yı tahrik ettiğini saha kenarından görüyorum. Yattara da hemen tahriklere kapılıp, buna karşılık veriyor. Rakip istediği hedefine ulaşırken, sen ise sahada 10 kişi hatta 9 kişi kalıyorsun. Çağdaş Atan'ın da hareketi yanlış." diye konuştu.

Otelul Galati maçının 2-1 kaybedilmesini havanın sıcak oluşuna ve ve 10 kişi kalmalarına bağlayan Doğan, "Ben karşılaşma öncesi rakibin fizik gücü yüksek ve kendi evinde iyi futbol oynadığını söylemiştim. Bizden iyi takım değil. 60 dakika 10 kişi kaldığımız maçta ve buna bir de sıcaklığın eklendiği olumsuzluklarda alınan 2-1'lik sonuç iyidir." dedi.

Sezonu erken açmalarının sıkıntılarını da yaşadıklarına değinen Doğan, şöyle konuştu: "Rakibimiz 6. resmi maçını oynarken biz ise 3. maçımızı oynadık. Mesela Gökdeniz ilk kez forma giydi. Hüseyin ikinci kez. Biz ligler bittikten sonra milli takıma giden oyuncuların affını isteyebilirdik. Ama milli takımın başarılı olması için bunu sineye çektik." Sakat oyuncular nedeniyle de sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Ziya Doğan, dört gözle sakat futbolcuların iyileşmesini beklediklerini ifade etti.

Çağdaş Atan da hocası Ziya Doğan gibi mağlubiyeti sıcak havaya ve Yattara'nın kırmızı kart görmesine bağlarken, "Kazanabileceğimiz bir maçtı. Fakat aşırı derecede sıcak hava bizi olumsuz etkiledi. Bir de 30. dakikada 10 kişi kaldık. Bu olumsuzlukları rağmen bile maçı kazanabilirdik. Ama biz turu geçeceğiz. Avni Aker'de bu iş bitecek." şeklinde konuştu. Çağdaş, kırmızı kart olayını şöyle anlattı: "Bir pozisyonda rakip oyuncu benim üzerime geldi. Ben de kendimi korumak için formasını tuttum. Hiçbir harekette bulunmamama rağmen hakem beni ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışına gönderdi."

Birinci golün yenmesinde büyük hatası olan Ayman, her futbolcunun hata
yapabileceğini söylerken, maçta Trabzonspor'un tek golünü atan Ersen Martin ise Avni Aker'de turu geçeceklerine inandığını kaydetti.

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Ankaragücü 0 0 0 0 0 0 0
2 Ankaraspor 0 0 0 0 0 0 0
3 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0
Tümünü göster...
4 Bursa 0 0 0 0 0 0 0
5 Denizli 0 0 0 0 0 0 0
6 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0
7 G.Birliği 0 0 0 0 0 0 0
8 G.Birliği Oftaş 0 0 0 0 0 0 0
9 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0
10 Gaziantep 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0
12 Kayseri 0 0 0 0 0 0 0
13 Konya 0 0 0 0 0 0 0
14 Sivas 0 0 0 0 0 0 0
15 Trabzon 0 0 0 0 0 0 0
16 V.Manisa 0 0 0 0 0 0 0
17 Ç.Rize 0 0 0 0 0 0 0
18 İ.B.B. Spor 0 0 0 0 0 0 0
Haftanın Maçları
1. Hafta
 İ.B.B. Spor Fenerbahçe  
 Gaziantep Kasımpaşa  
 Beşiktaş Konya  
 Kayseri V.Manisa  
 Ankaraspor Ankaragücü  
 Denizli Bursa  
 Trabzon Sivas  
 Galatasaray Ç.Rize  
 G.Birliği G.Birliği Oftaş