kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan Hatay'da konuştu

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin son mitingini Hatay'da yaptı. Antakya'nın Emlakevler alanında yaklaşık 50 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, son noktaya gelindiğini, 30 saat sonra Türkiye'nin AK Parti ampulüyle daha da aydınlanacağını söyledi.

Erdoğan; "Şimdi karar sizin. Kararınız hayır olsun. 22 Temmuz'da demokrasi kazanacak. İnşaallah hak hukuk kazanacak, barış kazanacak, kardeşlik kazanacak." dedi.

Eşi Emine Erdoğan ile miting öncesi meydanı dolduran halka karanfiller atarak selamlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açıldığını, önümüzdeki 5 yılın Allah'ın yardımıyla Türkiye'nin şahlanacağını belirterek, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adaletin vatandaşı daha çok kucaklaşayacağını vurguladı.

22 Temmuz seçimleri için 15 Haziran'da Siirt'ten yola çıktığını hatırlatan Erdoğan, bugüne kadar 54 vilayet dolaştığını, Hatay'da 55. mitingi yaptığını belirtitkten sonra sözlerine şöyle devam etti: "İnanıyorum ki Türkiye şu 4.5 yılık performansını bu kadrosuyla çok daha ileriye taşıyacak. Seçim maratonunu burada noktalıyoruz. İnşaallah yeni dönemde hizmet yarışımızı millet sevdamızı, demokrasi sevdamızı yine buradan, yine Hatay'dan başlatacağız. Yeni dönemde Hatay bizim için bir başlangıç noktası olacaktır. Bunu böyle bilin. Onun için Hatay bizim için önemli. Havaalanının açılışıyla birlikte inşallah buradan yeni döneme başlayacağız. İnşaallah Eylül ayında biliyorsunuz havaalanımızı açacağız. Pistte test uçuşu yapılıyor. Ve geleceğiz, sizlerle birlikte o açılışta beraber olacağız. 1957'de rahmetli Menderes ne demişti "Yeter, Söz milletindir" şimdi biz de diyoruz, "Yeter, karar milletindir". Siz kimi isterseniz o cumhurbaşkanı olacak, siz kimi isterseniz o başbakan olacak, siz kimi isterseniz o milletvekili olacak. Bütün Türkiye'de, Samsun, Malatya, Ankara, İstanbul, Bayburt, İzmir, Diyarbakır, her yerde milletim diyor ki "Yeter, karar milletindir."

Yarın yapılacak seçimlerin Türkiye için yeni bir başlangıç, Türkiye için demokrasi bayramı, olacağını belirten Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; "Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Milletimizin kararı hayırlı olsun. Ülkem için, milletim için, Türkiye'nin geleceği için hayırlı olsun. Bu millete efendilik olur mu? Bu millete hizmetkarlık olur, hizmetkarlık. Biz bu milletin efendisi değiliz, bu milletin hizmetkarıyız. Bu yola böyle çıktık. İnşallah bu hizmetkarlığımız millet iradesinin teşviğiyle aynı yolda devam edecek. Özgürlük içinde, demokrasi içinde yarın inşallah bu iradenizi sandığa yansıtacaksınız. Hiç kuşkusuz kazanacak siz olacaksınız. Türkiye'de demokrasinin ne kadar güçlendiğini, geliştiğini bir daha göreceğiz. Bu ülkenin ve milletimiz için hayırlar getirmesini diliyoruz."

Başbakan Erdoğan konuşmasının başında muhalefet parti liderlerinin yaptıklarını anlatamadığını, fakat kendisinin mitignlerde yaptığı icraatları ve yapacaklarını anlatığını belirttikten sonra Hataylılara şöyle seslendi: "Ben sizlere Hatay Havaalanı'nı anlatacağım, Hatay'ın sınır kapılarını anlatacağım. Ben sizlere yollarınızı anlatacağım, Reyhanlı barajını anlatacağım. 79 senede 36 milyar dolar, 4.5 senede onun üzerine 59 milyar dolar daha koyduk. Türkiye'nin milli gelir noktasında bu sıçramayı yapmasıyla kişi başına milli gelir yüzde 120 arttı. Nasıl mı oldu. Hortumları kesiyoruz. Şimdi biz yepyeni bir bina inşaa ediyoruz. Yeni dönem için, istikrar için, demokrasi için, adalet için, Türkiye'nin bugünden çok daha güçlü olması için... Ekonomide 17. ülke olduk."

CHA