kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristin ailesinin feryadı

Yeni Haber
Kandil Dağı'na giden İngiliz Independent gazetesi muhabiri, çocuklarını terör örgütü PKK'dan kurtarmak için kamp kamp gezen bir ailenin "bize yardım edin" çağrısı ile karşılaştı. İngiliz gazeteci üç kişilik aileye "yapacak birşey yok" yanıtı verdi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik olası sınır ötesi operasyonu gündemdeki yerini korurken bu kez İngiliz Independent gazetesinin muhabiri Patrick Cockburn, Kandil Dağı'ndaki terör örgütü PKK kamplarına çıktı.

Teröristlerin bölgede saklandığı yüksek dağların ve derin vadilerin doğal bir kale etkisi yaptığı belirtilen haberde, PKK'lı teröristlerin buradaki varlığının Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesine ve Orta Doğu'da bir sonraki savaşın başlamasına neden olabileceği ifade edildi.

Haberde, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, sınırda 140 bin Türk askeri olduğunu söylediği ifade edildi. Gazeteye konuşan ve Mesut Barzani'ye bağlı Irak Kürdistan Demokratik Partisi sözcüsü Safin Dizayi ise "Kısa bir zaman öncesine kadar Türk tehdidini ciddiye almıyorduk ve seçim kampanyasının bir parçası olarak düşünüyorduk" dedi. Dizayi ancak Türkiye'nin Kuzey Irak'a girebileceğini söyledi.

AİLELER PKK'YA KATILAN ÇOCUKLARINI DAĞLARDA ARIYOR

Dağda bazı kadınlarla da karşılaştıkları ifade edilen haberde, bunların arasında anne, baba ve çocuklarından oluşan İranlı bir Kürt ailenin bulunduğu, ailenin orada ne yaptığının kendilerine önce söylenmediği ancak daha sonra bunun baba tarafından birdenbire açıklandığı belirtildi. Haberde baba Agai Muhammedi'nin terör örgütü PKK'ya katılan 25 yaşındaki oğlunu aradıklarını söylediği belirtildi.

İranlı ailenin bir kamptan diğerine gittiği ancak her seferinde oğullarının orada olmadığı haberini aldıkları ifade edilen haberde, Muhammedi'nin gazetecilere "Lütfen bize yardım edin" dediği ancak kendilerinin yapacak bir şeyi olmadığı kaydedildi.

(ANKA)