kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehide son görev

Yeni Haber
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki patlamada şehit olan askerlerden Jandarma Onbaşı Sefa Arslan'ın cenazesi (20), memleketi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Çukurca ilçesine bağlı Köprülü ile Çığlı köyleri arasındaki yola önceden döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan askerlerden Sefa Arslan'ın cenazesi gece Yozgat'a getirilip, Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cenaze, öğle saatlerinde Yerköy ilçesi Hüyük Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada şehidin yakınları ve komşularının feryatları, cenaze arabasındaki askeri de ağlattı.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Jandarma Kayseri Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, partilerin Yozgat milletvekili adayları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin katafalka konulmasından sonra asker kıyafetli 3 çocuğun selam durması, törene katılanları
duygulandırdı.

Fenalık geçiren şehidin babası Mustafa Arslan, ambulansta sakinleştirildikten sonra, tören alanına getirildi. ''Vatan sağ olsun,
yiğidim ağlamayacağım, düşmanları sevindirmeyeceğim, ne mutlu bana evlat yetiştirdim, vatana feda ettim iki oğlum daha var, onlarda feda olsun'' diyen annesi Emine Arslan, ağlamamak için kendini zor tuttu.

Yozgat Valisi Çiçek ve Jandarma Komutanlığı adına Binbaşı Ali Yiğit'in konuşmasından sonra meydanda cenaze namazı kılındı.

Bir süre omuzlarda taşınıp, cenaze arabasına konulan şehidin cenazesi, Yerköy Şehitliği'nde defnedildi.

AA