kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eskişehir'de inek heykelleri

Yeni Haber
Eskişehir Büyükşehir Belediyesince caddelere, üzerlerinde ''kurallara uymayan bana benzer'' gibi sözlerin yer aldığı inek heykelleri yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, çeşitli Avrupa ülkelerinde yaz aylarında şehirlere neşe getirmek ve ticareti hareketlendirmek üzere kent merkezlerindeki işlek cadde ve alanlara yerleştirilen inek heykellerinin benzerini, Eskişehir'de yaptırdı.

Bu sabah sokağa çıkan vatandaşlar, kentin işlek bölgeleri İkieylül ve İsmet İnönü caddelerinde, üzerlerinde uyarıcı sözlerin ve süslemelerin bulunduğu gerçek boyutlardaki inek heykellerini görünce şaşırdılar.

Bazı vatandaşlar, inek heykellerinin boyunlarında neden konuşlandırıldıklarına ilişkin açıklamaları dikkatle okurken, bazıları çocuklarını bu heykellerin üzerine bindirdi, cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, bereketi temsil eden inek heykellerine firmaların reklam verebileceği, buradan elde edilecek gelirin Büyükşehir Belediyesince hayır kurumlarına bağışlanacağı bildirildi.

(AA)