kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İzmir 5. Aile Mahkemesi'nde, başrollerini Michael Douglas ile Kathleen Turner'ın paylaştığı, oyuncu yönetmen Deny De Vito'nun ''The War of the Roses/Güllerin Savaşı'' filmini anımsatan bir boşanma davası görülüyor.

Savaş gibi boşanma davası

Yeni Haber
İzmir'de iş adamı Levent Haldun G. ile 18 yıllık eşi Destine G. arasındaki boşanma davasında taraflar birbirleriyle ilgili ilginç iddialar ortaya atıyor. Eşlerden biri diğerinin kendisini zehirlemeye çalıştığını, diğer eş de 10 yıldır şiddete maruz kaldığını öne sürüyor.

İzmir 5. Aile Mahkemesi'nde, başrollerini Michael Douglas ile Kathleen Turner'ın paylaştığı, oyuncu yönetmen Deny De Vito'nun ''The War of the Roses/Güllerin Savaşı'' filmini anımsatan bir boşanma davası görülüyor.

2 erkek çocuk annesi Destine G, mahkemeye verdiği boşanma dilekçesinde, 10 yıldır kendisi ve çocuklarının, iş adamı Levent Haldun G'nin şiddet, baskı ve ağır hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti. Destine G,eşinin arkadaşlarıyla buluşma bahanesiyle eve sürekli geç geldiğini de savundu.

Kolunda oluşan morluklar nedeniyle aldığı raporu mahkemeye sunarak İzmir 10. Aile Mahkemesi'nden koruma kararı alınmasını talep ettiğini ve mahkemece iş adamının kendisine 500 metreden daha yakına yaklaşmasının yasaklandığını kaydeden Destine G, bu karardan sonra 28 Mart 2007 tarihinde evlerinin garaj bölümünde eşiyle karşılaştıklarını, telefonla polisi arayacağı sırada iş adamının üzerine arabayı sürerek kendisini ezmeye çalıştığını iddia etti.

Evde kocasının yerleştirdiği dinleme cihazı bulduğunu da öne süren Destine G, eşinin ev telefonlarının izinsiz dinlemeye çalıştığını da ileri sürdü.Boşanmalarında kusurun kocasında olduğunu öne süren Destine G, yargılama sonunda 250 bin YTL maddi, 100 bin YTL de manevi tazminata hükmedilmesini istedi.

LEVENT HALDUN G. CEPHESİ

İş adamı Levent Haldun G. de dilekçesinde eşinden boşanmayı istediğini bildirdi. Levent Haldun G, eşini ve çocuklarını mutlu etmek için tatile götürdüğünü, ancak eşinin ''her tatilde huzursuzluk çıkardığını'' öne sürerek, çalışmamasına rağmen evde yemek ve temizlik yapmadığını, ''Ben ev hanımı değilim. Kolej mezunu bir insanım. Benden ev işi yapmamı bekleme'' dediğini ileri sürdü.

Eşinin kendisine, ''Ben senin ailenin parası için evlendim'' dediğini iddia eden iş adamı, son dönemde ev telefonu faturalarının 200 YTL'yi bulduğunu ve aldatıldığından şüphelendiğini ifade etti. İş adamı Levent Haldun G. mahkemeden, eşinin cep telefonu ile sürekli görüştüğü telefon numaralarının tespitini de istedi.

Almanya'ya iş gezisine giderken uçakta midesinin bulandığını, ardından doktora gittiğini ve kendisinde zehirlenme belirtileri tespit edildiğini dile getiren G, hiçbir rahatsızlığı bulunmamasına rağmen zaman zaman iş yerinde de kustuğunu öne sürerek, dilekçesinde ''Eşim, beni zehirlemeye çalışmış. Sabah içtiğim süte ve yemeğime böcek ilacı koyuyormuş. Bunu arkadaşlarına dahi söylemiş. Benim de kulağıma geldi. Eşimden ayrıldıktan sonra sağlığım düzeldi'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Eşinin kendisine gönderdiği ''Doğum günlerim bundan sonra daha güzel olacak. Ben seni seviyormuşum'', ''Seni çok üzdüm, özür dilerim. Müsait olduğun akşam son kez konuşalım'' şeklindeki SMS'leri mahkemeye kanıt olarak sunan iş adamı, ''Kusuru olmasa böyle mesajlar yazar mıydı?'' dedi.

Levent Haldun G, ayrılmalarında eşinin kusurlu olduğunu savunarak 100 bin YTL tazminat ödenmesini istedi.İzmir 5. Aile Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya iş adamı Levent Haldun G. ile avukatlar katıldı.

AA