kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hayal'in eniştesine dava açıldı

Yeni Haber
Hrant Dink davası sanıklarından Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci hakkında, ''Dink'in öldürülmesine yardım etmek'' ve ''Yasa dışı örgüte üye olmak'' suçlarından 22,5-35 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hrant Dink cinayeti soruşturması sırasında bazı sanıklara dava açıldığı, bazı kişiler hakkında da ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği hatırlatıldı.

Müşteki Rakel Dink'in avukatlarının, 7 kişi hakkında verilen ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karara yaptıkları itiraz üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, Coşkun İğci yönünden söz konusu talebi kabul ettiği ifade edilen iddianamede, diğer kişiler hakkındaki talebin ise reddedildiği bildirildi.

İddianamede, İğci'nin, Trabzon Jandarma Komutanlığı istihbarat biriminde görevli ''Engin'' kod adlı kişi ve onunla birlikte hareket eden bir istihbarat görevlisiyle görüşerek, Trabzon'daki hazırlık aşamasında olan ve gerçekleştirilen suçlarla ilgili elde ettiği bilgileri aktardığı, Yasin Hayal hakkında bilgiler verdiği belirtildi.

Coşkun İğci'nin, ''Yasin Hayal'in Dink'i vuracağını söylediği'' şeklindeki bilgiler ile ''Bunun için 300 YTL'ye silah almak istediği'' yönündeki bilgileri istihbaratçılar ile paylaştığı öne sürülen iddianamede, istihbaratçıların ''Parayı Yasin'den al ve silah bulacağını söyle'' şeklindeki beyanları üzerine, İğci'nin 300 YTL'yi Hayal'den aldığı iddiasına yer verildi.

İddianamede, aradan geçen 2,5 aylık süre içerisinde silahın getirilmemesi üzerine sinirlenen Hayal'e paranın Coşkun İğci tarafından iade edildiği, daha sonra da Yasin Hayal'in başka bir kişiden 7.65 milimetre çapında el yapımı bir silah alarak söz konusu silahı Ahmet İskender'e verdiği anlatıldı.

Hayal'in halasının eşi olan Coşkun İğci'nin, ''Yasa dışı örgüte üye olmak'' ve ''kasten adam öldürmeye yardımcı olmak'' suçlarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, şüpheli hakkında açılan davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ana davayla birleştirilmesi de istendi.

(AA)