kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eşimin fantezisi normal mi?

Eşim seks sırasında garip hayaller kuruyor. Tanıdığımız başka kişilerin adını söylüyor ve "Onlarla da birlikte olduğumuzu düşün" diyor. Bu sadece bir fantezi mi, yoksa bu duruma tepki vermeli miyim? N.D. /İstanbul

Kişinin kafasında cinsel coşkuyu artıracak nitelikte birtakım hayaller canlanmasına cinsel fantezi diyoruz. Cinsel fantezi kurmak ise; her istenilenin gerçekleştirilemediği gerçek dünyada, dozunda kaldığı sürece, cinsel istekleri tatmin için gidilebilecek en masum, en zararsız ve en güzel yollardan biridir. Çünkü cinsel fanteziler cinselliğin tuzu biberidir. Çiftler, aralarındaki iletişime, kendilerini cinselliğe ve yeniliklere açık hissetmelerine göre gerektiğinde cinsel fantezilerini paylaşılabilirler. Bunda amaç sevilen kişiyi incitmeden, monotonlaşan ilişkiyi daha iyiye götürmektir. Bu açıdan bakıldığında eşiniz de fantezi kuruyor ve bunu paylaşmış.

RAHATSIZLIĞINIZI DİLE GETİRİN

Cinsel fanteziler paylaşılırken hassasiyet gösterilmelidir. Fantezilerin paylaşılmasının veya gerçeğe dönüştürülmesinin şart olmadığı akıldan çıkarılmamalıdır. Eşinizin kurduğu fanteziden rahatsız olduysanız bunu onunla 'ben dili' ile konuşmalısınız. Yani "Bu fanteziyi benimle paylaşmandan rahatsız oluyorum, tanıdığımız kişilerle birlikte olma düşüncen beni tedirgin ediyor, fantezi kurarken ve paylaşırken hassasiyetlerime özen gösterirsen sevinirim" diyebilirsiniz.