kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'den 300 kişi istifa etti

Yeni Haber
İzmir'de CHP'den 300 kişi istifa etti. Gerekçe olarak partinin sosyal demokratlıktan, halk ve demokrasi kültüründen uzaklaşması gösterildi.

İstifa edenlerden bazıları, daha önce CHP'den istifa eden ve şu anda AK Parti İzmir milletvekili adayı olan Erdal Kalkan'ı destekleyeceklerini açıkladı. İstifa dilekçelerinin, İzmir'de şu anda CHP'nin il ve ilçe başkanlarının bulunmaması sebebiyle Ankara'daki parti genel merkezine teslim edileceği belirtildi.

Aralarında daha önce partinin üst kademelerinde görev almış, halen görevde olan il genel meclis üyeleri, eski il ve ilçe yöneticilerinde bulunduğu müstefiler, Konak Vapur İskelesi'nde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan, partinin çeşitli kademelerinde görev almış Hüsnü Boztepe, "CHP'nin bugünkü yöneticileri savaş çığırtanlığı yapmaktadır ve parti militarist bir yapıya bürünmüştür." dedi.

CHP'nin sosyal demokrat yapısından gitgide uzaklaştığını belirten Boztepe, "27 Nisan e-muhtırasına karşı durmak yerine onu haklı gösteren çağrışımlarda bulunmayı çağdaş bir CHP'ye asla yakıştıramadım." diye konuştu.

Partide yıllarca görev almış olan Ahmet Ertem ise AK Parti adayı olan eski CHP'li Erdal Kalkan'ı destekleyeceklerini belirtti. Ertem, "Aramızda bağımsızlara ve GP'ye oy verecek kişiler var. Bizim amacımız birilerine destek vermek değil ama ben Kalkan'a oy vereceğim. Partiden istifa eden diğer bazı kişiler de Kalkan'a oy verecek. CHP'nin sosyal demokrat olmadığını dünya görüyor.

Bizim tabanımız bugün AKP'ye oy veriyor. Bunun tek sebebi CHP'dir." dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın parti içi demokrasi yollarını kapattığını söyleyen Ertem, "Baykal bu işi beceremeyecek. CHP'nin sosyal demokrat anlayışta olacağını, üzerine yapışan etiketten kurtulacağını sanmıştık." diye konuştu.


CHP'ye İzmir'de 52 kişi katıldı

İzmir'de CHP'ye, Anavatan Bayındır İlçe Başkanı'nın da aralarında
bulunduğu 52 kişi katıldı.

Katılımlar sebebiyle CHP İzmir il binasında bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Noyan, İzmir İl Başkan Yardımcısı Zihni Durmuş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer hazır bulundu.

Katılımcıların sözcülüğünü yapan Başkan Kocaoğlu, daha önce de Urla ve Bayındır'dan üç belediye başkanının partilerine katıldığını, bugünkü
katılımların da Urla ve Bayındır çevresinden olduğunu kaydetti.

Kocaoğlu, "Seçimlerde bize güç vermek için partimize katılanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra yeni CHP'lilere rozetleri takılarak toplu fotoğraf çektirildi.

(CHA)