kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ASLI AYDINTAŞBAŞ

"Çekilirim" ne demek?

Dün Ankara büroda günlük haberleri gözden geçirirken, bir anda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da ''Tek başımıza iktidar olamazsak, ben siyasetten çekiliyorum" dediği haberi geldi.
"Çekilirim" sözü, Erdoğan'ın son haftaya sakladığı seçim kozlarından biriydi sanırım. Meydanlarda duymaya alışmadığımız, siyasetçilerin ancak istemeye istemeye bir televizyon röportajında sıkıştırılınca edeceği tarzdan bir vaat bu. Kimse sandığa giderken yenilebileceği ihtimalinden söz etmek istemez. Erdoğan ise, sandıkta yenilginin artık ihtimal dahilinde bile olmadığını düşünüyor. Önüne gelen yoklamalara göre partisinin yüzde 40'ı aştığını düşünen Erdoğan, çekilmeyi değil tam tersine iki ya da üç partili bir Meclis'te tek başına iktidar olmayı hedefliyor. Peki o zaman neden çekilmekten söz ediyor?
Kuşkusuz Başbakan'ın amacı, rakip siyasi parti liderlerini köşeye sıkıştırarak 22 Temmuz sonrası başlayacak yeni siyasi mücadele ortamında maça biraz önden başlamak... AK Parti'nin iktidar sorunu olmadığını düşünüyor, ancak Cumhurbaşkanlığı mücadelesiyle kızışacak Meclis ortamında rakibi Deniz Baykal'ın CHP'deki koltuğunu tartışmalı hale getirmek istiyor. Bir AK Partili'nin ifadesiyle, " Erdoğan yalnız seçim başarısı değil, kelle istiyor..."