kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Bahçeli ayakta durmaya çalışıyor

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'birinci parti olmazsam çekilirim' sözlerini anımsatarak ''Bahçeli benim siyasi ecelimin geldiğini söylüyor. Bahçeli, Bahçeli sen kendine bak kendine, sandıklardan ne çıkacağını göreceksin'' dedi. Erdoğan, partisince Gaziantep İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Sözlerine ''Sadakatiniz ve vefanız için sizlere teşekkür ederim'' diye başlayan Erdoğan, Gaziantep'in şahadetten sonra en büyük mertebe olan gazilik unvanına sahip olduğunu anımsattı. Türkiye için her kim taş üstüne taş koyarsa başlarının üzerinde yeri olduğunu belirten Erdoğan, ''Haram lokmaya uzananı affetmedik. İmtiyaz isteyenleri affetmedik, haramzedeler siyasette tavsiye oluncaya kadar bu ülkeye hizmet edeceğiz'' dedi.

Tek başına iktidara gelmemeleri halinde çekileceği şeklindeki sözlerini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi: ''Dün dedim ki biz siyasetçiler niye bu koltukları böyle terk etmekten kaçıyoruz. Sayın Bahçeli 3 Kasımda dedi ki 'Ben ayrılıyorum'. Dayanamadın 9 ay sonra geldin. Öyle mi? Sayın Baykal'ı biliyorsunuz zaten onun için tapulu mal. Diyorum ki bak arkadan gelenlerin önünü tıkamayalım. Başarılıysan yola devam et ama başarısızsan arkadakilerin de önünü aç, 'AK Parti tek başına iktidar olmazsa ben çekiliyorum' diyorum.

Sayın Baykal, tek başına iktidar olamazsan çekilebilecek misin? Sayın Bahçeli, sen tek başına iktidar olmazsan çekilecek misin? Bak ikisi de bana verdikleri cevapta... Bahçeli, benim siyasi ecelimin geldiğini söylüyor. Bahçeli, Bahçeli sen kendine bak kendine, sandıklardan ne çıkacağını göreceksin. Şimdi sayın Bahçeli, merhum Türkeş'in mirasyedicisi, öyle mi? Onun mirasyedicisi, sayın Türkeş ile birlikte beraber ayakta durmaya çalışıyor.''

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Erdoğan, ''Sayın Baykal, Atatürk'ten sonra bu parti Demokrat Parti'yi doğurdu. Sen neredeydin o zaman? Yaşın 70 ama o günleri unutuyorsun. Atatürk, bu partinin başına sayın Baykal gibi birinin lider olacağını bilseydi belki de bu partiyi kurmazdı. Çünkü Atatürk rahmetli olduktan sonra bunlar maalesef çizgiye ihanet etti'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, elindeki eski bir parayı vatandaşlara göstererek, şunları kaydetti: ''Atatürk'ten sonra Türk lirasının üzerindeki Atatürk resmini kaldırdı bu CHP. Oraya İnönü'nün resmini koydu. Buyur sayın Baykal sen ne konuşuyorsun. Siz bir defa Atatürk'e bu noktada, Atatürk'ün para üzerindeki resmine bile dayanamadınız, tahammül edemediniz. Posta pullarının üzerindeki resimlerini kaldırdılar. Okullarda resimlerini kaldırdılar.''

Vatandaşların ''Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin'' şeklindeki sloganları üzerine Erdoğan, ''Bizim vuruşumuz sandıkta. Bu mirasyediler tasfiye oluncaya kadar mücadelemiz devam edecek'' karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan, parti tüzüklerine ''Üç kez üst üste milletvekili olan bir daha AK Parti'den milletvekili olamaz, beş kez genel başkanlığa seçilen altıncı defa seçilemez'' şeklinde yazdıklarını anımsatarak, bunu arkadan gelen kuşakların yer bulmaları için yaptıklarını söyledi. Erdoğan, ''Tayyip Erdoğan bunlara hazırlıklı ama sen hazırlıklı değilsin'' dedi.