kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genç Parti’den Alevilere 5 maddelik taahhüt

Yeni Haber
Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın 22 Temmuz seçimlerinde destek verecekleri partiler arasında saydığı Genç Parti, Alevilere 5 maddelik taahhütte bulundu. Taahhütler arasında ise Alevilerin Diyanet'te temsil edilmesi ve bütçesinden pay alması ile Cemevleri'nin ibadethane olarak kabul edilmesi de bulunuyor.

Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın 22 Temmuz seçimlerinde CHP ve MHP'nin yanı sıra Genç Parti'yi de Alevilerin oy vereceği partiler arasında sayması, Genç Parti'yi harekete geçirdi. Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Emin Şirin, parti olarak gittikleri her yerde Alevilerden büyük destek aldıklarını belirterek "biz aleviler konusundaki bakış açımızı, yapacaklarımızı en açık şekilde ortaya koyan partiyiz. Cem Vakfı Başkanı Sayın İzzettin Doğan'ın gerek Genç Parti'ye gerekse de bana açık desteğine ve övgü dolu sözlere teşekkür ederim" dedi.

Şirin, Genç Parti'nin sadece seçim dönemi değil, kurulduğu günden bu yana Alevilere yaklaşımının belli olduğunu kaydederek seçim sonrası için de alevi kesime 5 maddelik taahhütte bulunduklarını söyledi. Şirin bu maddeleri ise şöyle sıraladı:

"Aleviler Diyanet'te temsil edilecekler, Diyanet'in bütçesinden pay alacaklar, Mecburi din dersleri kalkacak ve din dersleri seçmeli olacak, Cemevleri ibadethane olarak kabul edilecek, İlahiyat Fakültelerinde Alevilik kürsüsü bulunacak. "

(ANKA)