kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DP, MHP ve AKP bürolarına saldırı

Yeni Haber
Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının gerçekleştirdiği mitingin ardından bir grup, Demokrat Parti (DP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) il başkanlığı binaları ile AK Parti'ye ait seçim bürosunu taşladı.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının düzenlediği mitingin ardından dağılan bir grup ile yol güzergahında bulunan DP İl Başkanlığındaki partililer arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine grup, DP İl Başkanlığı binasını taşladı.

DP'liler de grup ile miting alanını temizlemeye gelen Yenişehir Belediyesine ait aracı taşladı. Polisin uyarısı üzerine dağılan DTP'li grup daha sonra, AK Parti seçim bürosu ile 200 metre ileride bulunan MHP İl Başkanlığı binasını da taşladı. Grup, polisin müdahalesi sonucu dağıldı.

MİTİNG


DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak'ın katıldığı mitingde, bağımsız adayları desteklemek için kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de hazır bulundu.

Mitinge, eşinin rahatsızlığı nedeniyle il dışında bulunan bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş ile hasta olan Akın Birdal katılmadı.

Terör örgütü elebaşının posterinin açıldığı ve terör örgütü lehine sloganların atıldığı mitingde ilk konuşan Baydemir, AK Parti hükümetini eleştirerek, ''Hükümet, 4.5 yıllık bir zaman dilimi içerisinde sivilleşme ve demokratikleşme konusunda bir şey yapmadı. 1 adım ileri attı. Birileri kaşlarını çattı. 4 adım geri attı. Bu şekilde ülke yönetilmez'' dedi.

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş ise koltuk ve mevki istemediklerini ifade ederek, ''Biz iktidar sevdalısı değil, halk sevdalısıyız. İktidarda gözümüz yok. Biz özgürlük istiyoruz'' diye konuştu.

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Zana ise Kürtçe yaptığı konuşmada, ''Bu barış elini son kez uzatıyoruz. Bu el geri çevrilirse bir daha ölene kadar kimseye barış elimizi uzatmayacağız. Kimse bizim onurumuzla uğraşmasın'' dedi.