kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP’den Gökçek’e bilboard tepkisi

Yeni Haber
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "bir siyasi partinin genel başkanı edası ile" bir televizyon kanalında yapacağı programı Konya'da bilboardlarda duyurmasına tepki gösterdi. Kart, "Bu durum siyasi etik ihlali olmasının dışında kamu yetkisinin kötüye kullanılmasıdır" dedi. Kart Konya İl Seçim Kurulu'nu ve Cumhuriyet Savcılığını bilboardlarla ilgili göreve çağırdı.

CHP'li Kart yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in TGRT Haber'de katılacağı programın reklamını Konya şehir merkezindeki bilboardlarda yaptığını söyledi. Kart, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir siyasi partinin genel başkanı edası ile TGRT Haber'de yapacağı programı Konya şehir merkezinde bilboardlarda yayınlaması siyasi etik ihlâli olmasının dışında kamu yetkisinin kötüye kullanılması niteliğindedir. Belediye kaynakları sorumsuzca ve savurgan bir şekilde AKP iktidarının propagandasını ve savunmasını yapmak amacıyla sarf edilmektedir. Haksız oy teminine yönelik olarak kurumsal anlamda yapılan bir organizasyon söz konusudur. İlgili yasanın 152. maddesine göre suç teşkil eden bir eylem söz konusudur" dedi.
Bilboardlarla ilgili Konya İl Seçim Kurulu'nu ve Konya Cumhuriyet Savcılığını göreve davet eden Atilla Kart, "Öte yandan bu gelişmeleri habercilik ve kamuoyunu bilgilendirmek adına takip eden gazeteciye yönelik olarak hakaret ve tehdit içeren eylemlerin de takipçisi olacağız" diye belirtti. AKP iktidarının seçim döneminde devletin her türlü imkanını ve yetkisini kullandığını savunan Kart, "AKP iktidarının bu çırpınışları ve saldırganlığı gerçekleri karartmaya yetmeyecektir. Yolsuzlukların ve bu saldırıların hesabı anayasal zeminde 23 Temmuz sabahından itibaren sorulacaktır" dedi.

(ANKA)