kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

22 Temmuz'da içki servisi yapmak yasak

ANKARA
Milletvekili seçimlerinin yapılacağı 22 Temmuz Pazar gününe içki yasağı getirildi. Oy verme gününde kamuya açık yerlerde içki satışı yasaklanırken, eğlence yerlerine de kapatılma kararı getirildi. Yüksek Seçim Kurulu'nun 22 Temmuz oy verme gününe ilişkin getirilen yasaklar dünkü Resmi Gazetede yayınlandı. Pazar gününe özel yasaklar şöyle:

* Pazar günü sabah saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılamayacak, içkili yerlerde, umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmeyecek.

* Oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilecek.

* Sabah saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

* Saat 18.00'e kadar radyo ve yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılmayacak.

* Saat 18.00 ila 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Bu arada CHP Genel Sekreteri Önder Sav, TRT'yi AKP'yi kayırdığını öne sürerek, Yüksek Seçim Kurulu'na şikâyet etti. Sav, TRT'nin haber bülteninde propaganda nitelikli konuşmalar yayınlandığını savundu.