kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uçak yakıt istasyonuna çarptı!

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Uçak yakıt istasyonuna çarptı!
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, içinde 176 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağının, Congonhas havaalanına indiği sırada pistte duramayarak yakıt istasyonuna çarptığı bildirildi.

Kaza sonucu meydana gelen patlama ve yangında uçakta bulunanların tamamının hayatından ümit kesilirken, ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLARLA HAVAALANINDAKİ FACİA için tıklayınız

Brezilya'daki havaalanı yetkililerinin yaptığı açıklamada, Brezilya havayolu şirketlerinden TAM'a ait Airbus-320 tipi uçağın, iniş pistinden dışarı çıkarak bir yakıt istasyonuna çarptığı belirtildi. Yolcu uçağının, Porto Alegre kentinden havalandığı kaydedildi.

Sao Paulo Valiliğinden yapılan açıkalamada ise, Congonhas havaalanına indiği sırada iniş pistinde duramayarak havaalanının hemen yakınındaki yakıt istasyonuna çarpan uçaktaki 176 kişinin tamamının hayatını kaybettiği açıklandı.

Vali Jose Serra, ''Bana uçağın içindeki ısının 1000 santigrat derece olduğu söylendi. Bu yüzden uçakta sağ kalan olması ihtimali yok'' şeklinde konuştu.

Havalanında kaygan pistlerin olduğunun bilinmesine karşın Başkan Luiz Inacio Lula da Silva'nın yeterli önlem almaması eleştiriliyor.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Brezilya'da, 176 kişiyi taşıyan yolcu uçağının pistten çıkarak çarpıp alev alması ve çok sayıda kişinin ölmesinden sonra ülkede yas ilan edildi.

Brezilya devlet başkanlığı sözcüsü Marcelo Baumbach, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın üç günlük yas ilan ettiğini açıkladı. Kazanın nedeni konusunda bir şey söylemenin henüz erken olduğunu belirten Baumbach, Da Silva'nın şu andaki endişesinin kurbanlar ve aileleri olduğunu söyledi.

YERDE DE 15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Uçakta bulunan 6'sı mürettebat 176 kişinin tamamının öldüğü tahmin edilen kazada, yerde de 15 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 190 kişinin öldüğü sanılan kazayla ilgili rakamların doğrulanması halinde, bu kaza Brezilya tarihinin en kötü uçak kazası olacak.

PİSTTEN ÇIKAN UÇAK BİNAYA ÇARPTI

Porto Alegre'den Sao Paulo'ya gitmekte olan TAM havayollarının Airbus-320 tipi, 3054 sefer sayılı yolcu uçağının, yağmurlu havada Congonhas havaalanına inmeye çalışırken pistten kayarak işlek yola çıktığı ve yakıt deposuna çarparak yandığı belirtiliyor.

Sao Paulo Valisi Jose Serra, uçağın içindeki ısının 1000 dereceye yükselmesi nedeniyle hayatta kalan olmadığını açıklamıştı.

Yerel medya da şu ana kadar 25 kişinin cesedinin bulunduğunu, 15 kişinin yerde öldüğünü ve 10 kişinin de yaralandığını aktarıyor. Uçaktaki yolcuların milliyetleri henüz açıklanmadı, ancak Brezilya Kongre üyesi Julio Redecker'in de yolcular arasında olduğu belirtiliyor.

Congonhas havaalanı pisti, yağmurlu havalarda iniş için fazla kısa olduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu. Bu kazadan bir gün önce 2 uçak yağışlı havada inmeye çalışırken pistten kaymış, ancak ölen ya da yaralanan olmamıştı.