kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İLK BÖLÜM BU AKŞAM... ‘Senden Başka’ bu akşam 20.30’da ilk bölümüyle ekranda.

Rolüm, Tarık Akan'la Kadir İnanır'ın karışımı!

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN
atv'nin yeni dizisi 'Senden Başka'da ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Tolga Futacı, eski Türk filmleri tadında bir dizi çektiklerini söyledi ve ekledi: Canlandırdığım 'Orhan' karakteri sevimliliğini ve tatlı dilini Tarık Akan'dan, karanlık ve sert yönlerini ise Kadir İnanır'dan alıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rolüm, Tarık Akan'la Kadir İnanır'ın karışımı!
Adını 2004 yılında katıldığı 'Akademi Türkiye' adlı yarışmayla duyuran Tolga Futacı 3 yıllık suskunluğunu nihayet bozdu. Önce 'Cennet Bahçesi' adlı bir albüm çıkaran genç adam, ardından oyunculuğa geçiş yaptı ve atv'nin yeni dizisi 'Senden Başka'da başrolü kaptı. Hayat felsefesini "Şans sadece hazır olana güler" diye özetleyen Futacı'yla diziyi ve yeni çıkan albümünü konuştuk...

* Sizi müzisyen kimliğinizle tanıdık. Şimdi 'Senden Başka'da başroldesiniz. Nasıl karar verdiniz oyunculuğa geçiş yapmaya?
Benim dünya üzerinde ve Türkiye'de örnek aldığım isimlerin hepsi birçok branşta çalışan insanlar. Sinemada, dizilerde, müzikallerde... Ben de çok yönlü olmayı kafama koymuştum ama önce albüm çıkaracağımı sonra gelen tekliflere göre yola devam edeceğimi söylüyordum. 'Akademi Türkiye'den sonra dizi teklifleri aldım ama hepsini reddettim. Önce albümümü yapmalıydım.

YARIŞMACI ŞARKICI OLAMAZDIM!
* 'Akademi Türkiye'ye katıldıktan sonra albüm yapmak için 3 yıl beklediniz. Neden?
Bir Afrika inanışı vardır; sene hafta başında başlarsa çok bereketli geçer. Albümüm 1 Ocak Pazartesi günü çıktı. İnşallah her şey bereketli gider. 3 yıl meselesine gelince, benim en korktuğum şey, yarışmacı şarkıcı olarak anılmaktı. Ben yarışmalardan nefret ederim ama 'Akademi Türkiye' farklıydı. Diğer yarışmalarda jüri ön plandadır. Bizde yarışmacılar öyleydi. Yarışmada onlar beni kullandı, ben de onları. Sonrasında içime sinen bir şey yapmak için bekledim.

* Bu süreçte insanların sizi unutabileceği endişesine kapılmadınız mı hiç?
Risk almazsanız büyüyemezsiniz. Hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir sistemin adamı olmadım. Kendi sistemimi yaratmaya çalıştım. Hayatım boyunca inandığım şeylerin peşinden gitmeye çalıştım, hep risk aldım. Yarışmaya girmek de riskti benim için. Belki bu dizide oynamak da risk. Bütün bunları zaman gösterecek.

* Peki 'Senden Başka' nasıl bir dizi olcak?
Albümümü ilk kez dinlediklerinde insanlar, "Bunu hiç bir kategoriye koyamıyoruz, bu Tolga Futacı albümü olmuş" demişlerdi. Dizinin fragmanlarını izleyenler de başka hiçbir diziye benzetemediler. Orijinal bir iş olacağına inanıyorum. Çok sıcak bi ekip var. Hep zengin erkekfakir kız; fakir erkek-zengin kız gibi klişeler vardır dizilerde. Burada ikisi de fakir. Biribirini zengin zanneden iki fakir gencin aşkı anlatılıyor.

* Fragmanlar ve müzik bana Tarık Akan-Emel Sayın filmleri tadında bir dizi olacağı izlenimini verdi...
Evet. Benden istenen de Emel Sayın, Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu filmlerini izlememdi. 'Orhan' karakterinin karanlık yönünü canlandırmak için de Kadir İnanır'ın 'Selvi Boylum Al Yazmalım'daki karakteri izledim. Johnny Depp'in 'Cry Baby' diye bir filmi var. Oradaki karaktere de benziyor.

* 'Orhan'; Tarık Akan'la Kadir İnanır karışımı biri mi yani? Sevimli, yakışıklı ama aynı zamanda karanlık bir adam...
Sevimli ve yakışıklı kısmı için teşekkür ederim. (Gülüyor) 'Orhan' tatlı dilli biri. İnandığı şeyler için gözünü kırpmadan kavga eden ama sevdiği kadına da kuzu gibi bakan bir adam...

SEVDİĞİME KUZU GİBİ BAKARIM
* Size ne kadar benziyor?
Ben hiçbir zaman kavga eden bir insan olmadım. Olayları hep mantık çerçevesinde çözdüm. Ama ben de sevdiğim kadına kuzu gibi bakarım. 'Orhan'ın bana benzeyen çok yönü var.

* Mesela?
Verdiği sözü tutan, inandığı şeyin arkasından giden, sevdiklerini önemseyen biri... Vefa onun için de benim için de bir semt adı değil.

* Oyunculuğa alışabildiniz mi peki? Oyuncu koçunuz var mı?
Alıştım. Daha öncede 2 klip çekmiştim yani neyin nasıl yapıldığını aşağı yukarı biliyorum. Oyunculuğun daha çok, beklemek üzerine bir şey olduğunu öğrendim. Yönetmenimiz çok sabırlı ve yardımsever. Oyuncu koçum var. Önce dizide 'Salim' karakterini oynayan Mahir İpek'le çalıştım. Yakın arkadaşım Hakan Yılmaz da bu süreçte bana yardımcı oluyordu. Son koçum ise tiyatrocu Hatice Aslan.

* Heyecanlı mısınız peki?
Tabii. Bu çok garip bir şey. Garip bir özgürlük hissi. Beste yapmak gibi... Yeni bir karakter yaratıyorsunuz. Yeni bir şarkı yapmak gibi...
Haberin fotoğrafları