kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bağımsız aday otomobilinde öldürüldü

Yeni Haber
İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu, Eyüp'te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, bir televizyon kanalının programına konuk olarak katılan Tuncay Şeyranlıoğlu (42), şoförü Yakup Aydın'ın kullandığı 34 G 8348 geçici plakalı ciple buradan ayrıldı.

Şeyranlıoğlu'nun aracına, Alibeyköy Kemerburgaz yolunda, plakası belirlenemeyen siyah renkli bir otomobilden ateş açıldı.

Olayda yaralanan Şeyranlıoğlu ve beraberindeki özel kalem müdürü Derya Uçar, Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Tuncay Şeyranlıoğlu'nun hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sol omzunda kırık ve kurşun yarası bulunduğu belirtilen Derya Uçar ise ilk tedavisinin ardından ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Uçar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olayda yaralanan sürücü Yakup Aydın, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, araçta bulunan Savaş Memiş ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Savaş Memiş'in tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Saldırgan veya saldırganlar ise olayın ardından kaçtı. Saldırganların yakalanması için çalışma başlatan polis, Şeyranlıoğlu'nun aracı ve çevresinde inceleme yaparak boş kovanları topladı.

İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu, Buket Düğün Sarayları İnşaat Basın Yayın Limited Şirketi'nin sahibi ve şirkete bağlı Tamgün Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi. Şeyranlıoğlu, Alibeyköy Spor Kulübü'nün de bir süre başkanlığını yapmıştı.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şeyranlıoğlu'nun öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen üç şüpheli, Şişli'de yakalandı. 34 CKH 10 plakalı cip içerisinde yakalanan şahıslar, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Alınan bilgilere göre Eyüp'te meydana gelen ve milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu'nun ölümü ve üç kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı saldırı olayı ile ilgili üç şüpheli, Şişli'de yakalandı. Silahlı saldırının meydana geldiği olay yerinden kaçan 34 CKH 10 plakalı cipi araştıran polis ekipleri, aracı, içerisindeki Bayram D., Fuat D. (39) ve Fahrettin Y. (31) ile birlikte Şişli Piyalepaşa Bulvarı üzerinde yakaladı. Otomobilde yapılan ilk incelemede herhangi bir silaha rastlanmadı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edililirken şüpheliler, kelepçelenerek polis otosuna bindirildi. Şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken olayda ele geçirilen otomobil de çekiciyle polis otoparkına alındı. Yakalanan şahıslar, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Tuncay Şeyranlıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan olaya karıştığı ileri sürülen siyah renkli Volvo marka otomobilin de Alibeyköy'de yakılarak terk edilmiş halde bulunduğu öğrenildi.

Polisin konuyla ilgili soruşturması ise devam ediyor.