kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Katil' diye suçlandı tazminatıyla ev aldı

Güngör KARAKUŞ İSTANBUL - MERKEZ
2001'de işadamı Garih'i öldürmekle suçlanan ancak suçsuzluğu anlaşılan boyacı Fuat Nalkıran, bakanlık ve 8 gazeteden 141 bin YTL tazminat kazandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Katil' diye suçlandı tazminatıyla ev aldı
Ayakkabı boyacısı Fuat Nalkıran ve ailesinin 6 yılda başına gelenler inanılmaz bir yaşam öyküsü. Eyüp Mezarlığı'nda 25 Ağustos 2001 günü işadamı Üzeyir Garih'in bıçaklanarak öldürülmesinin ardından mezarlıkta ayakkabı boyacılığı yapan 13 yaşındaki Fuat Nalkıran katil zanlısı olarak gözaltına alındı. Dönemin İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen küçük çocuğu katil zanlısı olarak basının karşısına çıkarıp gösterdi.

BABASI VE ABİSİ İŞTEN ATILDI
Akıl hastası ve madde bağımlısı olarak tanıtılan küçük çocuk, "Deli ve Tinerci Fuat" diye isimlendirilirken babası Hasan ile ağabeyi Bayram Nalkıran da gözaltına alındı. Ancak 48 saat sonra Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Fuat Nalkıran'ın suçsuz olduğu ortaya çıktı ve ailesiyle birlikte serbest bırakıldı. Katil zanlısının yanı sıra deli ve madde bağımlısı damgası yiyen Fuat Nalkıran'ı yargı aklasa da toplum mahkûm etmişti. Olayın hemen ardından baba Hasan çalıştığı plastik fabrikası, ağabey Bayram da marangoz atölyesindeki işlerinden kovulmuşlardı.

GAZETELERE DAVA AÇTI
Fuat Nalkıran ailesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı ve o dönemde kendisini katil zanlısı olarak gösteren 8 gazete hakkında tazminat davası açmıştı. Bakanlık hakkında 6'ncı İdare Mahkemesi'ne açılan tazminat davasını geçen yıl kazanan Fuat ile ailesi, 5 yıllık faiziyle birlikte toplam 50 bin YTL tazminat aldı. 8 gazete hakkında açtığı tazminat davalarının tamamı da bu yıl sonuçlandı. Güneş'ten 16 bin, Türkiye'den 16 bin, Akşam'dan 13 bin, Posta'dan 15 bin, Hürriyet'ten 16 bin, Zaman'dan 15 bin YTL tazminat alan Fuat Nalkıran, Sabah ile Star gazetelerinden kazandığı 16'şar bin YTL tazminatı ise önümüzdeki günlerde alacak.
Haberin fotoğrafları