kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağış uyarısı

Yeni Haber
Başta Van, Ağrı, Bitlis, Muş ve Tatvan olmak üzere Doğu Anadolu'nun doğusunda etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, başta
Van, Ağrı, Bitlis, Muş ve Tatvan olmak üzere Doğu Anadolu'nun doğusunda
etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirilerek yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Erzurum ve civarında hafta boyunca sağanak yağışlar görülecek. Bölgede sıcaklıkların 2 ila 3 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkililerine göre, 18 - 24 Temmuz tarihleri arasında gökyüzü parçalı bulutlu olacak, öğleden sonraları ise sağanak yağış bekleniyor. Hafta boyunca rüzgarlar doğu yönlerden hafif şiddette esecek. Sıcaklıkların 8 ila 12 derece arasında olması tahmin ediliyor.

Sağanak yağmura bağlı zaman zaman oluşabilecek su baskınlarına karşı da yetkililer vatandaşları uyarıyor. Hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı özellikle bu zamanlarda gripal enfeksiyonların yaşanacağını belirten sağlık uzmanları, kaban ve şemsiyenin özellikle bu hafta içerisinde kullanılmasını tavsiye etti.


Adana'da kuzeyden esen şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiliyor.Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte etkili olan şiddetli rüzgar dolayısıyla oluşan toz bulutları ve uçuşan çeşitli atıklarla ağaçlardan kopan parçaların vatandaşları olumsuz etkiliyor. Rüzgarın iki gün süreyle etkili olmasının beklendiğini belirten yetkililer, vatandaşları orman yangınlarına karşı uyardılar.Bu arada, kentte hava sıcaklığının 38 derece olduğu, gündüz yüzde 15-20 civarında olan nem oranının akşamları yüzde 70'e ulaştığı kaydedildi.

AA