kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, kiralık bir binada hizmet veren belediyenin, yapımı süren ve gökyüzünden bakıldığında kartal görüntüsündeki yeni belediye binasına taşınacağını söyledi.

Kartal'dan Adalar'a teleferikle geçilecek

Hasan ERŞAN MERKEZ
Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in şekillendireceği Kartal Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinde, ilçeden Adalar'a teleferik bağlantısı yapılması planlanıyor..
İstanbul'un gözde ilçelerinden Kartal, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından hazırlanan yeni projelerle çekim merkezlerinden biri haline gelecek. Ilçenin yüzü, günde 200 bin kişinin ziyaret edeceği, dev gemilerin yanaşacağı liman projesi ve Adalar'ı denizden ilçeye bağlayacak teleferik projesiyle gülecek. Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, projeler kapsamında Kartal'dan geçen tren yolunun yeraltına alınabileceğini belirterek "555 hektarlık bölgede yoğun bir çalışma olacak. Kartal'la Adalar arasını bir boğaz olarak gördüğümüz için en önem verdiğimiz projelerden biri, deniz üzerinden teleferik projesi. Bunu cazibe merkezi ilçemizle, tarihi güzelliğe sahip Adalar arasında bir bağlantı projesi olarak düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

DEV TURİSTİK LİMAN
Kartal'a yapılacak projeler kapsamında bir yat limanı projesi olduğunu, bunun büyük yolcu gemilerini ağırlayacak kapasitede planlandığını belirten Dağlar "Bu liman Karaköy'e gelen dev yolcu gemilerini bile ağırlayabilecek büyüklükte olacak. Ayrıca ilçemizde GATA'dan sonra ilk kez bir yanık tedavi merkezi kurulması projesi var. Dönüşüm projesiyle günlük 200 bin kişinin geldiği bir merkez haline dönüşeceğiz. Bu arada bu projelere paralel olarak, kalitenin öne çıktığı, kaliteli yaşamı sunmayı hedefleyen "Kartalite" projesini başlattık ve olumlu sonuçlar aldık" dedi. Yaşam kalitesi programı doğrultusunda artık ilçede kötü mimari projelere onay verilmediğini belirten Dağlar "Ünlü mimar Zaha Hadid'in İstanbul'a gelerek yaptığı çalışmalarla projeler yürütülüyor" dedi.