kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Sayın Çubukçu, kızları da toplatacak mısınız?

Yine bir 'Canım Türkiyem' vakasıyla karşı karşıyayız. Televizyondaki 'Güzel ve Dahi' yarışmasına bakan seviyesinde el koyduk! Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türk kadınının böyle cahil görünmesine dayanamamış ve sorumlu bir vatandaş edasıyla RTÜK'e ihbar etmiş programı. 'Yasaklayalım, görmezlerse unuturlar' zihniyetiyle. RTÜK de uyarmış Show TV'yi.

KISIRLAŞTIRACAK MI?
Gerçi yapımcı Fatih Aksoy, zehir zemberek bir açıklamayı hemen yapmış. Ama benim daha basit bir sorum var sayın Çubukçu'ya: "Sayın bakanım, acaba programı yasaklattıktan sonra, bu programda yarışan cahil ama çok güzel kızlarımızı da, toplumumuzun kültür seviyesine zarar veriyorlar diye sokaklardan toplatacak mısınız? Onların evlenip türlerini devam ettirmelerini önlemek için kısırlaştıracak mısınız?" Veya bu kızlardan Esra'nın mezun olduğu 'Bilkent Üniversitesi' hakkında bir planınız var mı? Ya diğer kızların okudukları okulları ne yapacağız?

YALVARIYORUM!
Bakanım, bir X-large olarak yalvarıyorum bu kızları da yasaklatmayın. Çünkü biz, o kızların salt güzelliğinden bunalmış karşı cinsin karşısına akıllı ama daha az güzel x-large kadınlar olarak çıkıyoruz. Biz o kızların saflığından çok ekmek yiyoruz. Mümkünse hem güzel hem akıllı kadınlarla uğraşın. Hele hem güzel, hem akıllı, hem selülitsiz olanları mutlaka yasaklayın. Kadın türünün asıl düşmanı onlardır! Yine bir televizyon şovunu, özellikle eğlenceli olsun diye böyle seçilmiş kızları amma ciddiye aldık. Böyle yasaklamalar olmasa kadının toplumdaki yeri, eğitim eşitsizliği, güzel kadın mı kazanır akıllı kadın mı gibi tartışmaları yapacaktık. Ama böyle kafadan RTÜK filan harekete geçirilince, her zaman olduğu gibi üslubu tartışmaktan konuya giremiyoruz bir türlü!