kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

Evden sonra en büyük yatırım

Otomobil, evden sonra yapılan en büyük ikinci yatırım. Binlerce YTL verip satın aldığımız, otomobilimize gözümüz gibi bakıyoruz. Ancak, bu sözde kalıyor.
Otomobil satın alırken gösterdiğimiz özeni, ne yazık ki bakımını yaptırırken göstermiyoruz. Çünkü aracımız garanti kapsamındayken yetkili servislerde bakım yaptırırken, garanti süresi dolduğunda oto sanayinin yolunu tutuyoruz. Araştırmalar, garanti süresi dolan her 100 araçtan 40'ının yetkili servisler yerine oto sanayide bakımının yapıldığını gösteriyor.

OYDER'den kampanya
Yetkili satıcıları ortak bir çatı altında toplayan OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) araç kullananların güvenliğini amaçlayan bir duyarlılık kampanyası başlattı. 'Yetkili Serviste Aracım Güvende' kampanyasında; araç kullanıcılarının konusunun uzmanı, bu yönde eğitim almış doğru yedek parçayı kullanarak doğru hizmeti verebilecek ve yeterli teknolojik donanıma sahip servislere başvurmaları gerektiği belirtiliyor.
Gerçekten otomobilin periyodik bakımının düzenli olarak, işinin uzmanı yetkili servislerce yapılması çok önemli. Bu hem otomobilin ikinci el değerini artırıyor hem de kullanıcının trafikte güvenliğini sağlıyor. Bu yüzden, binlerce YTL verip aldığımız otomobilimize gösterdiğimiz özen sözde kalmasın. Trafikte güvenlik için otomobiliniz bakımını işi bilen uzmanlara yaptırın.