kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başkan Morales (solda), 26 Haziran'da 5000 metredeki Marzo kasabasında maç yaptı, sonuç: Kasabalılar 0- Morales'in takımı 0. Kazanan ise Bolivya.

Latin Amerika dağlarında futbol isyanı

Nuh KÖKLÜ
FIFA'nın 2500 metreden yüksekte uluslararası futbol karşılaşmalarını yasaklamasına Latin Amerika ülkelerinden tepki geldi. Bolivya Başkanı Morales dağlarda maç yaptı, Chavez, Morales'e destek çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Latin Amerika dağlarında futbol isyanı
6542 metre yükseklikteki Bolivya'nın Sajama Dağı'nın tepesinde bir futbol maçında eldivenli elleriyle soğuğa karşı direnen dağcılar takımı, daha aşağılardan gelenler karşısında sahadan 1-0 yenik ayrılıyor. Tek golün sahibi Evo Morales. Morales bir futbolcu değil, Bolivya'nın başbakanı. Maç ise 6500 metrede de futbol oynananacağını göstermekten başka bir anlam taşımıyor. Maça vesile olan olaylar Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) 2500'metreden yüksekte uluslararası karşılaşmaları yasaklamasıyla başlamış, karar başta Bolivya olmak üzere birçok Latin Amerika ülkesini ilgilendirmişti. Evo Morales'in Latin Amerika Futbolsuz Olmaz' adıyla başlattığı kampanya, Venezüella Başkanı Hugo Chavez'in, FIFA'ya karşı Bolivya'nın arkasında olduğunu deklare etmesiyle tam bir gövde gösterisine dönüşmüştü. Tam da bu noktada FIFA Başkanı Blatter'le Zürich'te özel bir görüşme yapan Morales, kararın gözden geçirileceği cevabını almış ve 6 Temmuz'da FIFA'dan gelen açıklamada Bolivya'nın maçlarını 2010 metre yüksekliğinde oynayabileceği belirtilmişti. FIFA şimdilik Latin Amerika'daki kampanyaya yenildi ama sorun hâlâ ortadan kalkmadı çünkü Ekvador 3100 Peru 3300 metre maçlar oynayacağını açıklaması FIFA'yla Latin Amerika ülkeleri arasındaki mücadelenin bitmediğini gösteriyor.