kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hrant Dink

'Ermeni gençler Türkiye'de kalmak istemiyor!'

- Dink'in öldürülmesi Ermenileri nasıl etkiledi?
- Kaygılılar. Cinayet sonrasında Ermeni okullarına tehditler geldi; "Soykırım yoktur açıklaması yapın sizi öldürmeyelim," şeklinde. Okulların güvenlik önemleri taleplerini ise emniyet, yeterli polis olmaması gerekçesiyle geri çevirdi. Cinayetten sonra gençler artık Türkiye'de kalmak istemiyor. Gidişleri büyük bir kayıp olur. Cinayet tetikledi bunu. Parası olanların ise başka ülkelerde denklerini kurup gitmek istediğini biliyorum. Gitmemeleri için devletin kaygılarını gidermesi gerekiyor.

- Dink'in eşi Rakel cinayetten sonra gitmeyeceğini söyledi. Ama cinayetin aydınlanmaması için çıkartılan engeller karşısında "bırakıp gidelim" dedikleri hiç oldu mu?
- Bunu hiç konuşmadık ama gözlerinden bu düşünceyi bazen okuyorum. Hrant'ın anısı yaşatmak için, yalnız bırakmamak için gitme düşüncesinden vazgeçiyorlar. Yirmi dört saat Hrant'la, davayla yaşıyorlar.

- Açıklamalarınızdan dolayı size de açılan bir dava var...
- Hrant'ın emekli general Veli Küçük'le ilgili korku ve kaygıları vardı. Bunları anlattım. Zaten Veli Küçük, Hrant'ın yargılandığı davaya müdahil olmak istedi. Dink ailesi de Küçük'ten şikayetçi oldu. Buna rağmen hiçbir araştırma ve soruşturma yapılmadı. En azından ifadesi alınabilirdi. Aksine bunları dillendirdiğim için bana dava açıldı.