kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vekili emniyet kemeri kurtardı

Erdal ÇARBOĞA ALİAĞA-MERKEZ
ANAP'lı Yıldız'ın eşinin kullandığı araç yola saçılan soya fasülyeleri yüzünden 6 takla attı. Araçtakileri kemer ve hava yastığı kurtardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Vekili emniyet kemeri kurtardı
İzmir'in Aliağa ilçesinde bir kamyondan yola dökülen yaklaşık 8 ton soya fasulyesi trafik kazasına neden oldu. Fasulyeler nedeniyle kayganlaşan yoldan çıkarak 6 takla atan otomobildeki Anavatan Partisi İzmir milletvekili Serpil Yıldız ve aracı kullanan eşi Yücel Yıldız, emniyet kemeri ve hava yastığı sayesinde yaralı olarak kurtuldu.

FASULYELER YOLA SAÇILDI
Kaza, önceki akşam Aliağa'nın Helvacı beldesi yakınlarında meydana geldi. 25 tonluk yükünü İzmir'e götürmek üzere yola çıkan kamyonun damperinin aniden açılmasıyla soya fasulyelerinin bir bölümü 500 metre mesafeye saçıldı. Aynı istikamette giden Yücel Yıldız'ın kullandığı zırhlı araç, fasulyelerin kayganlaştırdığı yolda kayarak devrildi. Anavatan Partisi İzmir Milletvekili Serpil Yıldız'ın sağ ön koltukta oturduğu araç 6 takla atarak şarampole yuvarlandı. Aracın sol arka tekerleği yerinden çıktı. Yıldız ve aracı kullanan eşi Yücel Yıldız emniyet kemerleri takılı olduğu ve hava yastıkları açıldığı için ölümden döndüler.

ŞOFÖR: YANLIŞLIKLA AÇTIM
Omuzlarında kırık olduğu tespit edilen Serpil ve Yücel Yıldız tedavi altına alındı. Serpil Yıldız, "Foça Kozbeyli'deki evimize dönmek üzere yola çıktık. Helvacı yakınlarında yolda bir şeyler vardı. Oraya girince yolda dönmeğe başladık ve 6 takla atıp şarampole uçtuk. Emniyet kemeri ve hava yastığı bizi hayata bağladı" dedi. Karayolları ekipleri, iki saat boyunca trafiğe kapanan yolu trafiğe açarken, jandarma 25 yaşındaki kamyon sürücüsü Ali Gözen'i gözaltına aldı. Gözen, "Elim damperi harekete geçiren kaldırma koluna yanlışlıkla değdi sanırım. Fasulyelerin döküldüğünü yoldan geçen sürücülerin uyarması sonucu farkettim" dedi.
Haberin fotoğrafları