kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milas'ta orman yangını kontrol altında

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Milas'ta orman yangını kontrol altında
Muğla'nın Milas ilçesindeki Meşelik köyünün Kuyucak mevkisinde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle ekiplerin yoğun çabası sonrasında güçlükle kontrol altına alındığını söyledi. Vali Yiğenoğlu, ''Yangında yaklaşık 200 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Şu an bölgede 5 uçak ve 9 helikopter çalışmalara katılıyor'' dedi.

Yangında bir kişinin ağır yaralandığını belirten Vali Yiğenoğlu, ''3'üncü derece yanık oluşan vatandaşımız ilk müdahalenin ardından Eskişehir'deki Yanık Hastanesine nakledildi. Vatandaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor. Ayrıca yangında dumandan etkilenen 4 vatandaşımızın tedavisi ise sürdürülüyor'' dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangının olduğu bölgeyi helikopterle denetleyerek, çalışmalara katılan ekipleri havadan yönlendiriyor.

Vali Yiğenoğlu ve Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise ekiplerin soğutma çalışmalarını Kuyucak mevkisinde takip ediyorlar.

Öte yandan, yangında çok sayıda telefon ve elektrik hattının zarar gördüğü, TEDAŞ ekiplerinin elektriklerin kesik olduğu köylere enerji verilmesi için çalıştıkları gözlendi.

MUĞLA'NIN ULA İLÇESİNDE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Muğla'nın Ula ilçesinde, orman yangını çıktı.

Muğla'nın Ula ilçesinde çöplükte başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangını söndürmek için, bir helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.

Yangın söndürme çalışmalarına, bölgedeki vatandaşlar ile Muğla ve Ula'daki itfaiye araçları da katılıyor.

(AA)