kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'dan Erdoğan'a "ilanlı" çağrı

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ı gazetelere ilan vererek televizyonda tartışmaya çağırdı.

Seçimlere bir hafta kala siyasi partiler de propaganda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mitinglerin yanı sıra siyasiler, gazete ilanlarıyla da halka ulaşmaya çalışırken, miting alanlarında yaşanan polemikler gazete sayfalarına da yansıdı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir çok konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "televizyonda tartışma" çağrısını bu kez gazete ilanı ile dile getirdi.

Gazetelere verilen ilanda, Baykal'ın yanında bulunan koltuk boş bırakılırken, "Er Meydanı" "Ben buradayım sen nerdesin" sloganı dikkat çekti. Başbakan Erdoğan'ın ise bu isteğe ne yanıt vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

"TAYYİP'İN KARNESİ"

CHP, Başbakan Erdoğan'ın, mitinglerde "karne"li eleştirilerini de gazete sayfalarına taşıdı. "Tayyip'in Karnesi" başlığı ile verilen ilanlarda, AKP'nin, terör, borç, faiz, işsizlik, mazot ve elektrik konularındaki politikaları eleştirildi.

İlanda, son altı ayda teröre 71 şehit verildiği, 407 milyar dolarlık borç yapıldığı, borçlanma faizinin yüzde 19.5'le en yüksek reel faiz olduğu, işsizliğin 2.6 milyon kişiye ulaştığı, mazotun 2.25 YTL ile Avrupa'nın en pahalısı olduğu ve elektriğin 15.86 YKR ile AB ve OECD ülkeleri ortalamasının on misli pahalı olduğuna dikkat çekildi.

(ANKA)