kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Irak'taki yabancı direnişçilerin çoğu Suudi"

Yeni Haber
Los Angeles Times gazetesi, Irak'ta savaşan yabancı direnişçilerin ve intihar komandolarının büyük bölümünün Suudi olduğunu savundu.

Los Angeles Times gazetesinin, adı açıklanmayan Amerikalı üst düzey bir askeri yetkiliyi ve Iraklı milletvekillerini kaynak gösterdiği haberinde, Irak'taki yabancı direnişçilerin büyük bölümünün sanılanın aksine Suriye ve İranlı olmadığı belirtildi.

Haberde, Amerikan ordusunun ele geçirdiği yabancı direnişçilerin yüzde 45'inin Suudi, yüzde 15'inin Suriyeli, yüzde 15'inin Lübnanlı ve yüzde 10'unun Kuzey Afrikalı olduğu kaydedildi.

Los Angeles Times'ta yayımlanan Amerikan ordusunun resmi verilerine göre, Irak'taki ABD denetimindeki cezaevlerinde bulunan 135 yabancı direnişçinin yarısı da Suudi.

Habere göre, Suudi Arabistanlı direnişçilerin, diğer yabancı ülkelerden Irak'a gelen direnişçilerin tümünden daha fazla intihar saldırısı düzenlediği sanılıyor.

Haberde, adı açıklanmayan Amerikalı üst düzey yetkilinin "Irak'taki Suudi direnişçilerin yarısı intihar saldırısı düzenlemek için Irak'a geliyor" sözlerine de yer verildi.

(AA)