kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yazıcıoğlu: Topraklarımızı emperyalizme teslim etmeyeceğiz

Yeni Haber
Sivas bağımsız milletvekili adayı Muhsin Yazıcıoğlu, şehit kanlarıyla sulanmış Türkiye Cumhuriyeti topraklarını hiçbir zaman emperyalizme teslim etmeyeceklerini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı ve Sivas bağımsız milletvekili adayı Yazıcıoğlu, Gölova ve Doğanşar ilçelerinde vatandaşlara hitap etti.

Gölova'da esnafların sorunlarını dinleyen Yazıcıoğlu, daha sonra ilçeye bağlı Soğanlı köyünde düzenlenen şenliğe katıldı. Burada seçmenle bir araya gelen Yazıcıoğlu, seçime neden bağımsız aday olarak girdiğini açıkladı.

Partisine, 'nasıl olsa barajı geçemez' düşüncesiyle seçmenlerin oy vermediğini belirten Yazıcıoğlu, meclis çatısı altında bu ülkeye hizmet etmek istediğini ifade etti.

Vatandaşların sık sık alkışlarla sözünü kestiği Yazıcıoğlu, "Toprağı sıksan şüheda fışkıracak olan bu toprakları hiçbir zaman emperyalizme teslim etmeyeceğiz. Onun için bu vatan toprağı üzerinde kurduğumuz Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Bundan hiç kimsenin şüpesi olmasın." diye konuştu.

Terör olaylarına da değinen Yazıcıoğlu, milletin arasına ayrılık tohumları ekenlere lanet okudu. Yazıcıoğlu, "Çok şükür ki, vatanımız, devletimiz, ezanımız, peygamberimiz, kıblemiz, kitabımız ve Allah'ımız bir. Bu kadar birlik içinde aramıza ayrılık tohumları serpenleri Allah kahretsin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bizim ortak paydamız İslam, üst kimliğimiz Türklük'tür. Başka bir kimliğimiz yoktur." dedi.

Çocukluğunda güreştiği yılları da anlatan Yazıcıoğlu, kendisinin de iyi bir güreşçi olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından Yazıcıoğlu, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Yazıcıoğlu, Doğanşar'a bağlı Çatpınar köyüne geçti. Yazıcıoğlu, burada da düzenlenen Geleneksel Çatpınar Şenlikleri'nde köy halkı ile bir araya geldi. Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, siyasi konuşmayacağını ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Meclise Sivas'tan 6 milletvekilinin gideceğini hatırlatan Yazıcıoğlu, kendisinin de bağımsız olarak seçilmesi halinde diğer partili milletvekilleriyle Sivas ve Türkiye için çalışacaklarını ifade etti. Yazıcıoğlu, "Sonuçta Sivas'tan bir bağımsız ve 5 diğer partilerden milletvekili seçilecek. Hangisi olursa olsun hepsi benim kardaşlarım. İnşaallah Meclis'te seçilenlerle el birliği yaparak Sivas ve Türkiye için çalışacağız." dedi.

Yazıcıoğlu, bağımsız aday olarak kendisine verilecek oyun başka partilere gideceği yönündeki söylentilerin yanlış olduğunu dile getirdi. Yazıcıoğlu, "Bağımsıza verilen oy bağımsıza gider. Başka bir bağımsız adaya ya da partiye gitmez." dedi.

Daha sonra Yazıcıoğlu, vatandaşların sevgi gösterileri arasında festival alanından ayrıldı.